Реклама / Ads
3| 8767 |17.09.2010 СВЯТ

Атентат срещу боса на руския ъндърграунд Дед Хасан

.
Аслан Усоян
Аслан Усоян, капи ди тути капи на руския подземен свят, бе прострелян в Москва. Известният като Дед Хасан бос е в болница с опасност за живота.
 

Първоначално бе съобщено, че е починал от раните си, но по-късно се разбрало, че „новината” е пусната нарочно от разследващите органи, предават руските агенции.

73-годишният Усоян бе прострелян от неизвестни с няколко куршума в корема малко след 21.30 часа местно време пред дома на сина си на улица Тверска.

По първоначални данни се смята, че по него е стреляно с карабина със загрушител, китайско производство.
Първоначално руските медии съобщиха, че Усоян е починал на път за болницата.
Впоследствие обаче бе оповестено, че той е жив и го оперират в Боткинската болница, като лечебното заведение е отцепено от части на ОМОН.

След убийството на Вячеслав Иванков – Япончик Дед Хасан стана най-влиятелната фигура в руския ъндърграунд, занимаващ се с наркотици, хазарт и проституция.
Под негов контрол е хазартният бизнес в Москва и Краснодарския край.

Знае се, че Дед Хасан е имал проблеми с арменски престъпни групи, намиращи се в Украйна. В последно време се е разгорял конфликт и с друг ключов играч от подземния свят – Тариел Ониани, който момента излежава 10-годишна присъда.
Войната между клановете избухнала, след като Ониани решил да поеме контрола на хазарта в Москва и Краснодарск, където през 2014 година ще се проведат Олимпийските игри.

В същото време Дед Хасан и негови сподвижници обсъждали как да наложат контрол върху средствата, отпускани за провеждане на Олимпийските игри.

Дед Хасан е свързан тясно и с дейността на петролната империя ЛУКойл. Изключитeлно близък негов приятел и партньор в бизнеса е Генадий Богомолов, известен още като Богомол. Смята се, че именно той контролира дейността на ЛУКойл по „поръчение” на тюменските структури от неофициалната столица на компанията град Когалим, Западен Сибир.
Дед Хасан и Богомолов инспектирали поделения на ЛУКойл, следели отговорни служители да не крадат, както и за работата на фирми в сянка, които действат в полза на петролния гигант.

Групировката „Хасан” действа в различни райони на света между които САЩ, Холандия, Балканите, Белгия и Израел. Прането на пари е една от основните дейности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5165 |11.09.2010 9 години от атентатите в Ню Йорк . 5| 5222 |04.09.2010 Журналист, пишещ срещу Лукашенко, открит мъртъв . 0| 4847 |11.08.2010 Петролопровод в Турция избуха след атентат . 6| 5009 |06.08.2010 Белград: Йосич не готви атентат срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads