Реклама / Ads
0| 4659 |06.06.2016 СВЯТ

ЕК: Австрийският подход към миграцията е неприемлив

.
Подходът, използван от Австрия към мигрантите, не е пример за Европейския съюз, заяви днес на пресконференция говорител на Европейската комисия.
 

Австрия не е пример за нас, европейската политика за убежището и миграцията е изцяло съобразена с международното право, което изключва отблъскването, и това няма да се промени, допълни говорителят. Имаме много ясно виждане кои решения в тази област могат да служат за пример и политиката на Австралия не е сред тях, посочи той. По последни данни на ЕК досега едва 18 сирийци са върнати от Гърция в Турция по споразумението между ЕС и Анкара в областта на миграцията. Комисията отбеляза, че върнатите обратно сирийци не са подали молби за убежище в Гърция. В отговор на въпрос говорител на ЕК посочи, че няма информация за прекратяване на споразумението за реадмисия ЕС-Турция. Процедурно всички изисквания за пълното прилагане на споразумението са налице. Трябва да видим пълното приложение на споразумението, за да бъде отчетен напредък в процеса за отпадане на визите за турските граждани, допълни говорителят. Външният министър на Австрия Себастиан Курц предложи в интервю плавателните съдове с мигранти в Средиземно море да бъдат прехващани по примера на Австралия. Според министъра мигрантите следва да бъдат връщани обратно или интернирани на острови, пише БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4639 |06.10.2015 Руска метеороложка: Времето в Сирия е подходящо за въздушни удари . 6| 4914 |28.12.2014 Австрийският президент разкритикува действията на ЕС по отношение на украианската криза . 3| 5639 |18.02.2014 Рединг: Великобритания да спре да обвинява емиграцията за проблемите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads