Реклама / Ads
6| 4746 |14.12.2009 СВЯТ

Берлускони - стабилен след инцидент

.
Неизвестен мъж удари с юмрук премиера на Италия Силвио Берлускони и му пукна устната.
 

Състоянието на италианския премиер Силвио Берлускони е стабилно след снощния инцидент, при който той бе ранен по време на митинг на партията си в Милано.

Неизвестен мъж удари с юмрук премиера на Италия Силвио Берлускони и му пукна устната, съобщи АФП, като се позова на италианската агенция АНСА. Нападателят бил арестуван незабавно. Берлускони веднага би откаран от охраната си в болница. Той ще прекара следващите 24 часа в болнично заведение под наблюдение, предаде италианската агенция АНСА.

Инцидентът станал докато Берлускони раздавал автографи след среща с привърженици на своята партия в Милано, на която произнесъл дълга реч. При удара 73-годишният Берлускони паднал на земята. Италианската телевизия показа Берлускони с кръв на устните си, докато негови помощници му помагали да се изправи на крака. "Това, което направиха на Берлускони, е акт на тероризъм", заявил пред АНСА лидерът на крайно дясната партия Северна лига Умберто Боси.

Според полицията не е изключено нападателят да е хвърлил към Берлускони тежък предмет от близко разстояние. Според очевидци нападателят държал метален предмет в ръката си, с която ударил премиера. ДПА твърди, че Берлускони бил ударен с метална миниатюра на Миланската катедрала. Преди митинга Берлускони бил пресрещнат от група хора, които го нарекли "палячо", съобщи АФП. Премиерът на няколко пъти им отговорил с думите "Засрамете се!". Според АФП не е известно дали нападателят е от групата, влязла в словесна престрелка с премиера.

Нападателят бил идентифициран като Масимо Тарталя, около 40-годишен, съобщи ДПА. Мъжът е прекарал 10-годишно лечение за ментални проблеми, съобщава още АНСА. Неговият психотерапевт е бил извикан в полицейското управление в Милано, където нападателят е задържан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4876 |11.12.2009 Сицилиански бос отрича да е свързан с Берлускони . 12| 5025 |03.12.2009 Разследват княз Кирил за корупция . 1| 5465 |26.11.2009 3,5 млн евро на месец за Вероника след развода й с Берлускони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads