Реклама / Ads
0| 3733 |24.02.2017 СВЯТ

Без митинг на Ердоган в Германия за референдума в Турция

.
Реджеп Ердоган
Турският президент Редбжеп Ердоган няма да може да проведе митинг в Германия, в който да агитира за референдума в страната си. Припомняме, че през април предстои народно допитване, след което се очаква страната да се превърне в президентска република.
 

Германия обаче е решена да не позволи на турските власти подобна агитационна проява. „Германия продължава да нанася удари по Турция, това е държавата, която позволява на кюрдските терористи от ПКК да провежда митингите си, подкрепя и защитава турските граждани, членове на организацията ФЕТО на Гюлен, но стартира кампания срещу проявата на Ердоган. Германия още веднъж показа двуличието на демокрацията си“, акцентира проправителственото издание „Сабах”, цитирано от БГНЕС.

 

Правителството на Северен Рейн-Вестфалия вече заяви твърдия си отказ Ердоган да проведе агитационен митинг там. Ралф Йегер, министър на вътрешните работи и местното самоуправление, казва пред германския Kölner Stadt-Anzeiger, че федералното правителство няма да допусне подобна проява нито на територията на провинцията, нито другаде в страната.

 

„Немислимо е да се провежда кампания с пропаганда на конституционни промени, които означават ограничаване на свободата на словото, нарушаване на основни права и връщане на смъртното наказание. Длъжни сме да блокираме намерението на Турция да пренесе вътрешно-политическото си напрежение в Германия“, подчертава Йегер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3931 |24.02.2017 136 турски дипломати са поискали убежище в Германия . 0| 3621 |23.02.2017 Байрям все пак ще замине за операция в Германия . 1| 4779 |21.02.2017 Байрям, когото МЗ спря от лечение в Германия, се влошава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads