Реклама / Ads
7| 10854 |28.10.2017 СВЯТ

Заклета врагиня на Камата става премиер на Каталуния

.
Христо Стоичко и Сорая Саенс де Сантамария
Испанският министър-председател Мариано Рахой разпусна снощи регионалния парламент в Барселона и уволни цялото местно правителство начело с Карлес Пучдемон. Така бе задействан член 155 в отговор на обявяването на независимост от страна на Каталуня. Испанската вицепремиерка Сорая Саенс де Сантамария стана временен премиер на автономната област Каталуня.
 
Според закона за временен премиер на областта трябва да бъде назначен самият министър-председател на Испания. Пак според закона той делегира правомощията си на своя първи вицепремиер. Това е Сорая Саенс де Санта Мария, която е и министър на териториалните администрации.

Тя ще управлява Каталуня до 21 декември, когато там трябва да се състоят предсрочни избори.

У нас Сорая Саенс де Сантамария придоби славата на най-заклетия враг на футболиста Христо Стоичков - в миналото една от мегазвездите на футболния гранд "Барселона".
Стоичков за испанското правителство: Вие сте срам. Вицепремиерката на Испания ще съди Христо Стоичков

Скандалът между двамата избухна заради сблъсъците с близо 800 ранени, последвали обявения от Мадрид за незаконен референдум заз независимост на Каталуня на 1 октомври. Тогава от Маями в ефира на испаноезичната телевизия "Унивисион" Стоичков поиска оставката на Сорая Саенс де Сантамария и заяви, че и тя, и семейството, и родата й са последователи на диктатора Франко. После обаче се оказа, че човекът, посочен за баща на вицепремиерката, не е неин родител.

Саенс де Сантамария се закани да съди Камата за накърняване честта на семейството й. Стоичков се извини, но само за нападките по адреса на нейния син, който е малолетен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2453 |18.04.2024 "Историята ни съди". Отпушване в Конреса на САЩ - помощта за Украйна и Израел ще се гласува в събота . 7| 3139 |18.04.2024 "Политико": Крайнодесен популист печели шанс да отклони Хърватия от проевропейския път . 1| 2527 |17.04.2024 Израел ще направи всичко необходимо, за да се защити, заяви Нетаняху след разговорите с Камерън . 1| 2326 |17.04.2024 Столтенберг: Насърчен съм от очакванията Конгресът на САЩ да одобри нова помощ за Украйна в следващите дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads