Реклама / Ads
4| 5751 |24.01.2010 СВЯТ

Бин Ладен предупреждава за нови атентати срещу САЩ

.
Осама бин Ладен обещава нови атаки срещу САЩ Източник: източник
Лидерът на терористичната мрежа пое и отговорността за неуспешния терористичен акт срещу американски пътнически самолет на 25 декември 2009 г. и обеща нови атентати срещу САЩ, ако продължават с подкрепата на Израел.
 

Осама бин Ладен предупреди в нов аудиозапис, че ударите на екстремистите срещу САЩ няма да спрат докато Вашингтон продължава да оказва подкрепа на Израел, съобщава БиБиСи.
 
„Ако беше възможно да ви предадем нашите послания с думи, нямаше да да го правим със самолети”, казва говорителят от записа. Автентичността на записа все още не е потвърдена.

В разпространеното изявление бин Ладен заявява още, че американците не бива да мечтаят да живеят в сигурност, докато не бъде гарантирана безопасността на палестинския народ.

Лидерът на терористичната мрежа пое и отговорността за неуспешния опит за терористичен акт срещу американски пътнически самолет на 25 декември 2009 г, съобщaва АП.

По-рано американските власти обвиниха за неуспешната атака групировката „Ал Кайда на Арабския полуостров".

Frognews.bg
припомня, че тогава нигерийският гражданин Умар Фарук Абдулмуталлаб направи неуспешен опит да взриви в полет самолет на компанията „Делта еърлайнс" преди кацането му на летището в Детройт.

Неуспешният терористичен акт, обаче доведе до затягане на контрола на летищата в САЩ и много страни в Европа. Междувременно нигериецът Умар Фарук Абдулмуталлаб пледира пред федерален съд в Детройт, че е невинен и по шестте, повдигнати му от голямо жури обвинения, между които за опит за убийство на 289-те пътници и екипаж и опит за използване на оръжие за масово унищожаване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5746 |23.12.2009 Роднини на Бин Ладен живеят в Иран . 1| 4976 |14.12.2009 Оли Рен: Членство в ЕС - по нови правила . 1| 4798 |08.12.2009 Новите еврокомисари на първа среща с Барозу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads