Реклама / Ads
1| 6609 |07.11.2015 СВЯТ

Бивш съветник на Путин намерен мъртъв в хотел в САЩ

.
Лесин и Путин
Бивш съветник на руския президент Владимир Путин е бил намерен мъртъв в хотел във Вашингтон.Руските медии пишат за смъртта на 57-годишния Михаил Лесин с неутрални заглавия: "Почина бившият министър за пресата Михаил Лесин" (ТАСС), "Почина Михаил Лесин" (РИА), и твърдят, че причината за смъртта е сърдечен удар, като се позовават на членове на семейството му.
 
Михаил Лесин беше министър за пресата и ръководител на мощната медийна група на "Газпром" - "Газпром-Медия Холдинг", която държи телевизиите НТВ, ТНТ, спътниковата НТВ-ПЛЮС, Пятница, 2х2, ТВ-3, ТНТ-Comedy; радиостанциите CИТИ-FM, Relax-FM, Детское радио, Comedy Radio, Эхо Москвы, Авторадио, Romantika, Юмор FM, 101.ru, Energy; издателството Семь дней: 7 дней - Телепрограмма, Караван историй, Караван историй. Коллекция; газета Трибуна; журнал-телегид Панорама TV; интернет порталите Rutube и Now.ru.

Лесин е починал в четвъртък, пишат ТАСС и РИА.

"Washington Post" пише, че тялото на Лесин е било открито в стая в хотел "Dupont Circle". Изданието допълва, че полиция разследва смъртта на Лесин.

Миналата година сенаторът от Мисисипи Роджър Уикър призова за разследване на богатството на Лесин, казвайки, че то "повдига сериозни въпроси". Той заяви, че Лесин е купил имот за 28 милиона долара в Лос Анджелис за семейството си, след като е приключил с работата си като държавен служител.

Сенаторът попита как бивш държавен служител би могъл да си купи толкова скъп имот.

В продължение на много години Лесин е една от най-влиятелните фигури в руското медийно пространство и в коридорите на властта, отбелязва Би Би Си. Лесин е работил като съветник в президентството между 2004 и 2009 година, когато помага при създаването на руския новинарски канал "Русия днес".

Късно в петък президентът Путин, цитиран от ТАСС, похвали "огромния принос" на Михаил Лесин във формирането на съвременните руски медии.

Миналата година Лесин беше обвинен в опит да принуди радиостанция да спре интервютата си с опозиционния лидер Алексей Навални.

Според сенатор Уикър Лесин "водеше усилията на Кремъл да наложи цензура на руските независими телевизии"

Лесин подаде оставка от "Газпром-Медия" миналата година.

Той оставя съпруга, син и дъщеря.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4458 |04.11.2015 Forbes: Путин е най-влиятелният човек в света . 20| 6510 |25.10.2015 В България гласуваха за Путин на местните избори . 4| 5127 |24.10.2015 Путин: Аз съм гълъб с железни криле . 4| 4461 |21.10.2015 Путин и Асад на четири очи в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads