Реклама / Ads
5| 7032 |13.01.2015 СВЯТ

Чешки политик: Всеки изяден дюнер - крачка към бурката

.
Томио Окамура - лидерът на партията "Зора на пряката демокрация", която разполага с 14 места в 200-местния чешки парламент, излезе с текст на тема как да се защити чешкият "демократичен начин на живот от заплахата на радикалния ислям". От дюнера до бурката е една крачка
 
Текстът на Томио Окамура предлага да се напомни на мюсюлманите, че гостоприемството на неговата страна не е безгранично. Той призовава чехите да разхождат кучета и прасета, които се считат за нечисти животни в исляма, около джамиите.

На всичко отгоре, той предлага на собствениците на заведения в близост до джамии, да променят имената си, да речем, на "При доброто куче" или "При щастливата свиня".

"Всеки закупен дюнер е още една стъпка към бурката. Ще се хареса ли на съпругата ви, ако тя го яде с фередже?"- се казва в текста на Окамура.

Томио Окамура също така заявява, че в доклад на чешките разузнавателни служби, с който се е запознал, пише за съживяване на радикалните ислямисти в страната и че те правят бизнес за финансиране на незаконни дейности.
Чрез дюнер срещу идиотизма

Чехите, които не са съгласни с мнението на Окамура, казват, че знаят как да се противодейства на антимюсюлманските настроения - като се яде дюнер.

В подкрепа на мюсюлманското население, което е по-малко от един процент от десетмилионното население на Чешката република, хиляди чехи вземат участие в акция за ядене на дюнер.

Акцията "чрез дюнер срещу идиотизма" е една от няколкото инициативи, започнати в социалните медии в отговор на изявленията, направени от политиците-националисти.

Един от организаторите на акциите, на страницата си "дюнер за Томио" пише, че е абсурдно храната да се превръща в идеологически проблем.

Въпреки противоречията, и двете страни на този дебат са обединени в осъждането на терористичния акт във Франция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9293 |26.11.2014 Чешкият президент: US бирата е мръсна вода . 0| 5305 |20.11.2014 Пощенски плик с отрова за чешкия вътрешен министър . 7| 6469 |26.08.2014 Руски политик: Виктор Янукович и обкръжението му са в България . 3| 5828 |08.12.2013 Гаф: Запис разкри плановете на чешкия премиер да не уважи Мандела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads