Реклама / Ads
20| 21908 |11.05.2013 СВЯТ

Честита Седмица на клитора и месец на мастурбацията!

.
Дните от 6 до 12 май са посветени на органа на женското удоволствие, а целият май е Месец на мастурбацията.
 

Великден може и да е минал, но това не означава, че и седмицата след него не е велика, констатира сайтът jenite.bg. Знаете ли какво ѝ е специалното? Дните от 6 до 12 май са обявени за Международна седмица на клитора! А в уважението, което изказваме към този факт, няма нищо пошло. Смятаме, че е крайно време светът да спре да изпитва каквото и да било неудобство в разговорите за части от анатомията на нежния пол. И че всички дами, заедно с интимните им партньори, трябва да обръщат достатъчно внимание на клитора по пътя към върховното сексуално удоволствие.  

Идеята за съществуването на такава специална седмица принадлежи на благотворителната организация Clitoraid, която помага на жертвите на сексуално осакатяване да възстановят засегнатите си органи и да се отнасят към сексуалността си без никакви притеснения.

"Международната седмица на клитора цели по забавен начин да предизвика внимание към една част от тялото, която не получава достатъчно. Клиторът няма репродуктивни функции и затова значението му често е пренебрегвано. Ние искаме да го посочим и да говорим за него. Може би някои жени ще поискат да се запишат и на семинари по мастурбация", обяснява Надин Гари, говорител на Clitoraid.

А след като споменахме възможността да си доставяме наслада и без чужда помощ, не можем да пропуснем и следната информация: освен, че в момента тече Седмицата на клитора, в някои държави целият май е определен и за Национален месец на маструбацията. Това е идеалното време да обърнем по-специално внимание на малкото си "топче на удоволствието", не мислите ли?

Ще ви оставим сами да обмислите тази приятна идея. Междувременно пък ние ще се присъединим към хубавата кауза, като ви представим 3 малко известни факта, засягащи клитора:

Клиторът е по-голям, отколкото мнозина си мислят 
Знаете ли, че Мари Бонапарт (роднина на Наполеон и близка на Фройд) още през първата половина на миналия век е преместила по хирургичен път клитора си, така че да бъде по-близо до вагината. Причината: не е можела да стига до оргазми по вагинален път, а има доказателства, че вероятността за това е доста по-голяма при жените, при които разстоянието между клитора и входа на влагалището е по-малко. За съжаление, опитът на Мари е бил неуспешен. В известен смисъл клиторът е като айсберг - виждаме едва една четвърт от него, но под нея има още, така че не можем просто да го преместим.

Клиторът расте 
Да, това е вярно. Но не, причината не е, че се разтегля от твърде много креватни упражнения. Растежът се дължи на хормоналните промени в женското тяло. Започва в началото на пубертета и в края вече е с около 1,8 пъти по-голям. До момента, в който дамата навърши 32, е нормално органът на удоволствието ѝ да е увеличил четири пъти размера си от времето, когато е била още момиченце. И нещата не спират дотук. След менопаузата, клиторът вече е седем пъти по-голям, отколкото при раждането. Но не изпадайте в паника! Все пак говорим за съвсем малък участък от тялото, при който цялото това увеличаване всъщност не е кой знае колко забележимо. 

Чувствителността му е по-голяма от тази на пениса 
Вероятно знаете, че клиторът е женският еквивалент на мъжкия полов член. Структурата му е много подобна. Всъщност, когато бебета бъдат заченати, първоначално имат една и съща генитална тъкан. Само че при момченцата тя се развива в пенис, а при момиченцата - в клитор. При това женският орган има най-малко 8000 сетивни нервни окончания - два пъти повече от мъжкия!

Ето и още един факт: клиторът е единственият орган в човешкото тяло, който няма никаква друга функция, освен да ни носи удоволствие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4758 |05.03.2011 172 хиляди души напуснаха Либия за седмица . 0| 5319 |18.02.2011 В Египет отбелязват с шествие седмица без Мубарак . 0| 6025 |26.01.2010 Студът взе 40 жертви за една седмица в източна Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads