Реклама / Ads
2| 4842 |25.02.2019 СВЯТ

Дъщерята на говорителя на Путин работи в Европарламента

.
Дмитрий Песков и дъщеря му Елисавета.
Дъщерята на Дмитрий Песков - говорителя на руския президент Владимир Путин, работи в Европейския парламент, съобщава Радио Свободна Европа.
 

Като стажантка в кабинета на френски евродепутат Елисавета Пескова има достъп до срещи при закрити врата и документи на институцията. Дъщерята на Дмитрий Песков работи като стажантка за френския евродепутат Емрик Шопрад, избран като представител на „Националния фронт“ (сега „Национален сбор“) на Марин льо Пен. Той е напуснал партията през 2015 г. Името на Пескова се появява на сайта на евродепутата. Самият той потвърждава пред Радио Свободна Европа самоличността й. „Госпожица Пескова е дъщеря на високопоставена личност в Руската федерация, но като студентка тя няма по-малко права от другите младежи да участва в стаж като част от обучението си“, коментира той в имейл.

 

Шопрад е член на комисиите на ЕП по външни работи и по сигурност и отбрана. Той учатва в екипа медународни наблюдатели на референдума в Крим след анексирането на полуострова от Русия, обявен от Общото събрание на ООН и близо 100 държави за недействителен. Според евродепутата обаче референдумът е законен. Като стажантка в Европарламента Пескова има неконтролиран достъп до сградите на институцията, може да посещава закрити заседания на парламентарните комисии и дори на други парламентарни групи. Тя има достъп до различни документи, а също и до мрежите на ЕП. Не е ясно дали Пескова получава възнаграждение за работата си от бюджета на ЕС. Говорителка на Пескова заяви, че не може да потвърди дали тя работи в Европейския парламент. Попитани от Радио Свободна Европа евродепутати от други парламентарни групи заявиха, че не знаят, че дъщерята на говорителя на Кремъл работи с тях.

 

Дмитрий Песков е говорител на Путин от близо 20 години. Той е обект на разкрития за корупция по висшите етажи на властта от мрежата на руския опозиционер Алексей Навални и е известен с разточителния си начин на живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4379 |20.02.2019 Путин: Ако САЩ разположат ракети в Европа, Русия ще направи същото . 1| 3901 |14.02.2019 Путин се среща с Ердоган и Рохани в Сочи . 0| 4243 |23.01.2019 Путин и Ердоган обсъждат Сирия на среща в Кремъл . 0| 4856 |30.12.2018 Путин към Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads