Реклама / Ads
0| 3858 |07.03.2019 СВЯТ

ЕС дава на Лондон 48 часа за нови предожения по Брекзит

.
ЕС призова Великобритания да представи в рамките на следващите 48 часа нови предложения за излизане от задънената улица в преговорите за Брекзит. Според Лондон, „разумни“ предложения, които отговарят на загрижеността на депутатите, че страната ще продължава да бъде обвързана с правилата на ЕС, вече са били направени.
 

ЕС призова Великобритания да представи в рамките на следващите 48 часа нови предложения за излизане от задънената улица в преговорите за Брекзит. Служители на ЕС са заявили, че са готови да работят без прекъсване през уикенда, ако „приемливи“ идеи бъдат получени до петък вечер за решаване на проблема с „предпазния механизъм“ за ирландската граница, предаде БНР.

 

Последният кръг от преговори за правни гаранции за кратък срок на действие на „предпазния механизъм“, целящ избягване на твърда граница, се провали след като не бе прието британското предложение за създаване на независим арбитражен панел, който да решава споровете между Лондон и Брюксел по споразумението за напускане. Аргументът е, че такъв панел не може да взема важни решения като това за ирландската граница. Така че посланието към властите в Лондон е ясно - помислете отново, но бързо.

 

Според Лондон, „разумни“ предложения, които отговарят на загрижеността на депутатите, че страната ще продължава да бъде обвързана с правилата на ЕС, вече са били направени. Преди изключително важното гласуване в парламента по сделката на Тереза Мей във вторник обаче засега няма напредък.

От Даунинг стрийт са потвърдили, че гласуването в парламента  ще се състои, независимо от това какво ще се случи на преговорите в Брюксел. При първото гласуване на сделката през януари тя бе категорично отхвърлена от депутатите. Ако това се случи отново, депутатите ще трябва да решават впоследствие дали искат излизане без сделка и евентуално отлагане на Брекзит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3806 |06.03.2019 Полет от Барбадос до Лондон бяха поставени под карантина . 0| 4073 |01.03.2019 Кметът на Лондон зове Мей да отложи Brexit . 0| 3997 |01.03.2019 САЩ дават 1 млн. долара за информация за сина на Осама бин Ладен . 1| 3887 |20.02.2019 Тръмп даде зелена светлина за създаването на космически войски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads