Реклама / Ads
0| 3777 |25.02.2021 СВЯТ

Дубайската принцеса Латифа със сигнал до британската полиция за сестра си

.
Източник: БГНЕС
Принцеса Латифа, дъщеря на премиера на Дубай, за която се твърди, че е държана насилствено от баща ѝ, е отправила призив към британската полиция да възобнови разследването за отвличането на по-голямата ѝ сестра в Кеймбридж преди повече от 20 години, съобщи BBC, цитирана от БНР.
 

В писмо, видяно от BBC, принцеса Латифа пише до полицията в Кеймбридж, че може да помогне за освобождаването на принцеса Шамса, отвлечена по заповед на нейния баща шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.

 

През август 2000 година, около два месеца след като бяга от имението на баща ѝ в английското графство Съри, Шамса насила е била отвлечена от улица в Кеймбридж, качена на хеликоптер за Франция и след това прехвърлена с частен самолет обратно в Дубай.

 

По това време Шамса e само на 18 година, а днес вече е на 39 и никога не се е появявала публично.

 

Миналата седмица програма се появиха шокиращи видеокадри, записани тайно от Латифа на телефон, в които твърди, че самата тя сега е държана като заложница от баща ѝ след опита й да избяга през 2018 година. ООН поиска доказателство от Обединените арабски емирства, че тя е жива. В изявление на полицията в Кеймбридж се казва, че е получила ръчно написаното писмо от Латифа, което е с дата февруари 2018 година преди опита ѝ да избяга.

 

„Случаят с принцеса Шамса е много сложен и сериозен, ето защо подробности не е уместно да бъдат обсъждани публично“, се допълва в изявлението. Във видеокадрите Латифа, сравнява съдбата си със случилото се на сестра ѝ Шамса преди 20 години.

 

BBC цитира източник, който твърди, че е в постоянен контакт с Шамса, да казва: „Не е нужда да сте лекар, за да разберете, че тя постоянно е дрогирана“.

 

Правителството на Дубай отказа коментар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3964 |25.02.2021 Арестуван е шпионин на руското военно разузнаване в Бундестага . 2| 4130 |25.02.2021 Кандидат-шефът на ЦРУ смята Китай за главен съперник на САЩ . 10| 4055 |24.02.2021 ”Стена на позора” с имената на неваксинираните в Израел . 2| 3569 |24.02.2021 Меркел: Твърде рано е да има ”преференциално” третиране на ваксинираните хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads