Реклама / Ads
8| 7914 |29.03.2010 СВЯТ

Два взрива в московското метро; десетки загинали; паника!

.
московското метро
Взривът вероятно е терористичен акт; дело на атентатор-самоубиец. Първият взрив е на станция "Лубянка" под едноименния площад, където е била централата на КГБ. Московските таксисти рязко увеличили цените на км пробег.
 

Три взрива избухнаха в московското метро, като отнеха живота на 37 души
.

В 7,07 на станция „Лубянка" е избухнал взрив във втория вагон на влака, който е идвал от станцията „Улица Подбелска". Станцията е затворена, не е позволено нито излизането, нито влизането на пътници.

25 души са загинали при взрив тази сутрин на станция "Лубянка" в московското метро - под едноименния площад, където е била централата на КГБ, а сега се намира Федералната служба за сигурност. На перона са намерени телата на 19 души, на мястото се намират няколко десетки екипа на "Спешна помощ", към които са се обърнали 15 ранени.

При 70 процента от тях травмите са тежки. Според очевидци взривът избухнал, когато влакът спрял на перона и пътниците започнали да слизат. Взривното устройство по данни на московското метро избухнало във втория вагон на влака, пътуващ съм станция "Комсомолска", в 07,52 ч. московско време. Оперативните служби с труд си пробиват път до мястото поради сутрешните задръствания в руската столица, съобщава БТА. По случая е възбудено углавно дело за тероризъм.

Втори взрив избухна в 08, 40 ч. на станция "Парк на културата". 14 души са загинали и 7 са ранени по предварителни данни, съобщи говорителят на столичното управление на министерството на вътрешните работи Виктор Бирюков, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му, засилен е контролът над станциите на метрото и местата с големи струпвания на хора, увеличена е числеността и плътността на милиционерските патрули по улиците на столицата.

Според източници от правоохранителните органи, става дума за терористичен акт. Терористи камикадзе вероятно са се самовзривили на двете места.

Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация е опровергало появилите се в някои медии съобщения за трети взрив на станция „ Проспект на мира" на московското метро. Открити са горещи линии за родните на жертвите и пострадалите при взривовете в московското метро.

На мястото на трагедията се намират много коли на „Бърза помощ". Паника има, хората звънят на близките си, пътували по този маршрут, мрежата е задръстена. Някои информационните сайтове са били блокирани, за да не се всява допълнителна паника.

В Посолството на България в Москва  още не е постъпвала официална информация за български граждани сред загиналите и пострадалите при взривовете в московското метро.

Московските таксисти рязко увеличили цените на км пробег след взривовете, съобщава РИА Новости. Шофьорите на перона на Ленинградската гара посрещат пристигащите с думите "Метрото не работи, взимайте такси". За отсечката от площада  до "Парка на културата" таксистите искат до 3 хиляди рубли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5155 |28.03.2010 Обама пристигна в Афганистан изненадващо . 6| 7516 |27.03.2010 Сомалийските пирати похитиха портокалов танкер . 14| 6424 |26.03.2010 Британци пазят паметта на български войни в Солун . 0| 6150 |26.03.2010 Онлайн версиите на "Таймс" и "Сънди Таймс" стават платени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads