Реклама / Ads
0| 4321 |17.12.2017 СВЯТ

Двама датчани са ранени с нож от мъж, крещял ”Аллах акбар” в Габон

.
Двама датчани бяха ранени в Либревил при нападение с нож, извършено от нигериец, заявил, че отмъщава за атаките на САЩ срещу мюсюлманите, предаде Франс прес.
 

Единият от пострадалите, които работят за американската телевизия "Нешънъл джиографик", е тежко ранен. Те са били нападнати по време на покупки в занаятчийско селище, популярно сред туристите, съобщи министърът на отбраната на Габон Етиен Масар, цитира БТА. Той добави, че според първоначални данни нападателят е крещял "Аллах акбар" и е бил задържан на местопроизшествието.

 

"Изправени пред лицето на това подло и отвратително деяние, правителството иска да увери населението, че Габон няма да стане сцена на действия, които противоречат на нашия начин на съвместен живот и вредят на социалния мир", подчерта министър Масар.

 

"Ще направим всичко, за да може извършителят и възможни съучастници да бъдат наказани с цялата строгост на закона", обеща той.

 

В малката африканска страна с население от 1,8 милиона души никога досега не са извършвани подобни нападения срещу чужденците, отбелязва АФП. Извършителят Аруна Адаму е 53-годишен и от 19 години пребивава постоянно в Габон. В първоначалните си показания той заявява, че е действал в отговор на нападенията на САЩ срещу мюсюлманите и на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

 

Двамата пострадали са приети в клиника в Либревил. Единият от тях е в тежко състояние и се нуждае от интензивни грижи, съобщи говорителят на габонското правителство. В комюнике на датското министерство на външните работи се потвърждава информацията за ранени граждани на страната, без да се съобщават други данни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3902 |15.12.2017 Двама загинали и трима ранени при две нападения с нож в Маастрихт . 2| 4408 |12.12.2017 Задържаха двама ученици от Ямбол за нападението на таксиметров шофьор . 1| 3899 |12.12.2017 6,2 по Рихтер удари Иран, има ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads