Реклама / Ads
0| 5259 |05.12.2009 СВЯТ

Експлозия в руски клуб взе над 100 жертви

.
Над 102 са жертвите от експлозията в Перм Източник: Ройтерс
Експлозия е избухнала в нощен клуб в руския град Перм, предава РИА Новости, като цитира представителя на Главното управление на министерството на извънредните ситуации за Пермска област.
 

По последни данни се съобщава, че най-малко 109 души са загинали при пожара, който избухна в нощен клуб в руския град Перм, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на Следствения комитет към Главната прокуратура на Русия.

По-рано се съобщаваше за 103 загинали и над 130 ранени. Инцидентът в Перм е станал около 01.00 часа местно време по време на тържество в нощен клуб. Заведението е напълно изгоряло.

По предварителни данни пожарът е предизвикан от неправилно боравене с пиротехника.

В нощния клуб "Куция кон" празнували 8 години от откриването на заведението и болшинството от загиналите са негови служители и техни близки. В момента на взрива в помещението са се намирали близо 200 души.

Очевидци на трагедията разказват, че заведението се запалило секунди след изстрелян фойерверк. Помещението се изпълнило бързо със задушлив дим и всички са се втурнали към аварийните изходи, като повече от посетителите не са знаели къде се намират те. Докато следователи проучвали обстановката в ресторанта, стотици забравени мобилни телефони звъняли.

Днес, по-рано сайтът Life News съобщи, че след взрива в заведението е избухнал силен пожар. Причината за избухването на пожара, по предварителни данни, е неправилно боравене с пиротехника, съобщиха от регионалното управление на министерството на извънредните ситуации на Русия.

Говорителят на Следствената комисия към прокуратурата на Русия Владимир Маркин съобщи, че причината за експлозията и пожара не е атентат. Бе задържан и собственикът на нощния клуб - Анатолий Зак за разпит по инцидента.

Руският премиер Владимир Путин е нареди на ръководителя на министерството на извънредните ситуации Сергей Шойгу да оглави оперативен щаб за разследване на причините за експлозията. Датата 7 декември бе обявена за Национален ден на траур в памет на загиналите.

Това е най-тежката подобна злополука при пожар в Русия за последните години, отбелязват агенциите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5531 |05.12.2009 Международен ден на доброволеца се отбелязва днес . 2| 5118 |04.12.2009 Депутати от ЕНП дават рамо на ГЕРБ . 0| 5738 |04.12.2009 Фадо-идолът Камане ще изнесе концерт в София . 0| 4790 |04.12.2009 BBC: Сръбското еврочленство под въпрос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads