Реклама / Ads
0| 4669 |21.09.2017 СВЯТ

Ердоган ще посети Сърбия през октомври, Вучич говори за ”голямо приятелство” между двете страни

.
Президентът на Република Сърбия Александър Вучич се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Ню Йорк, където обсъди отношенията между двете страни, икономическото сътрудничество и предстоящото посещение на турския президент в Сърбия, съобщи пресслужбата на Александър Вучич, цитирана от ”Сърбия днес”.
 
Датата на посещението на президента Ердоган в Белград е уточнена- 10 октомври. В изявление Александър Вучич подчерта, че това ще бъде "потвърждение за голямото приятелство на двете нации" и изрази благодарността на турските компании, че "инвестира в най-слабо развитите места в Сърбия".

От своя страна, Ердоган подчерта, че отношенията между Сърбия и Турция са много важни за мира и стабилността на Балканите."Сърбия е ключова страна на Балканите за запазване на мира и стабилността и затова винаги сме подкрепяли вашия европейски път", каза турският президент.

Той посочи още, че необходимо да се работи за укрепване на икономическите отношения и търговския обмен, което според него възлиза на около 800 млн. долара през 2016 г., а през първите шест месеца на 2017 г. - 539 млн. долара.

"Общата цел трябва да бъде един милиард долара и аз подкрепям нашите инвеститори да инвестират повече в Сърбия",заключи Ердоган, подчертавайки, че по време на посещението си Сърбия трябва да подпише споразумение за свободна търговия между двете страни.

"Сърбия е ключова страна на Балканите за запазване на мира и стабилността и затова винаги сме подкрепяли вашия европейски път" - каза турският президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3868 |21.09.2017 Путин отива при Ердоган . 0| 4994 |14.09.2017 Юнкер със стратегия за влизане на Сърбия и Черна гора в ЕС . 0| 4020 |13.09.2017 Ердоган не иска да му издигат паметници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads