Реклама / Ads
25| 19281 |12.11.2013 СВЯТ

Ето победилият соц-публични екзекуции в Северна Корея

.
Няколко големи публични екзекуции на около 80 души са извършени в Северна Корея, съобщава южнокорейската преса. При една от тях, жени и деца са били събрани насила на стадион и са били принудени да гледат как разстрелват осъдените на смърт с картечници.
 

Екзекуцията станала на 3. 11., известил източник за изданието. Вестникът „Йонг Анг илбо“ не потвърджава тази информация, но твърди, че източникът му бил добре запознат с вътрешните работи в Северна Корея и наскоро посетил страната. Трудно било да се установи конкретната причина за екзекуициите, но според вестника хората били убити, за да се потушат народни вълнения и да се спре проникването на капиталистическата идеология. Били извършени в райони със скорошен икономически растеж.
 

Някои от екзекуициите може да са били и наказания за „престъпленията“ гледане на южнокорейски филми, разпространение на порнография, ходене на проститутки и притежаване на Библии.
 

„Йонг Анг илбо“ съобщава, че в Уонсан в провинция Кангуон на около 10 000 души е било заповядано да се стъберат на стадиона Шинпунг, където били принудени да гледат как войници разстрелват с картечници осем човека, завързани на колове и с чували на главата. „Чух от местните, че те са гледали с ужас как телата на осъдените на смърт са били направени на салата от картечниците. После не са могли да ги разпознаят“, казал източникът пред вестника.
 

Другите екзкекуции станали в Чонджин в провинция Хамгьон, Сариуон в провинция Хуанге и Пьюнгсунг в Южен Пьонган. Севернокорейците били принудени да следват своята Джуче, доктрина, смесваща марксизма с възвеличаването на основателя на Северна Корея Ким Ир Сен. През последните няколко години обаче живеещият в Колорадо проповедник Фоли и негови поддръжници пускали напомпани с хелии балони над Северна Корея със закачени на тях Библии.
 

Само през миналата година по този начин в Северна Корея били изпратени около 50 000 Библии. Според Фоли, в Северна Корея имало около 100 000 християни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5616 |12.11.2013 Преизбраха Ирина Бокова начело на ЮНЕСКО . 0| 5266 |12.11.2013 ЕС се споразумя за бюджет 2014 . 0| 5497 |11.11.2013 Спътникът GOCE се разпадна в атмосферата . 0| 6023 |11.11.2013 Тайфунът „Хаян" достигна Виетнам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads