Реклама / Ads
14| 6140 |18.02.2011 СВЯТ

Фидел Кастро бил сърбин по произход?

.
Легендарният кубински лидер Фидел Кастро е сърбин по произход. Това се опитва да докаже писателката Драгослава Копривица в книгата си “Безсмъртният Кастро и сръбският род”.
 

Авторката прави следното заключение: Кастро заяви, че по произход е келт от Галиция в Испания, което за историците автоматично означава, че по потекло е сърбин.

Като се има предвид, че коренът на името Фидел е от думата “фиделидад”, което означава вярност, сръбското му име би могло да бъде Верко или Веролюб.

Книгата е написана на базата на интервюта на Фидел Кастро, дадени пред чужди журналисти, като самата Копривица никога не се е срещала с главния си герой, пише сръбският вестник “Блиц”.

“Бащата на Кастро е келт от испанска Галиция. Всички сериозни историци знаят, че келтите са сърби. Бащата на Кастро е Анхел Кастро. Не съм открила нито едно доказателство, че Ангел Кастро не би могъл да бъде Анджелко Кастратович”, казва Копривица за вестник “Ало”.

“Сръбството не е “хибридна нация”. Сърбите са народ, който има своята цивилизационна идентичност. Сърбите са първата Европа”, обясни тя.

Според нея “сръбският исторически корен е дълбок, но е съсечен”.

“Няма бъдеще онзи народ, който се отрича от миналото си и това не е изтъркана фраза, а най-истинската истина. Във времето на пропаст, в което живеем, трябва да научим кои сме, за да оцелеем. Трябва да се освободим от терора на фалшифицираната история и на различни виенско-берлински нордийски исторически школи”, предупреждава Копривица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6444 |25.11.2010 Сърбин в САЩ въртял "фабрика за бомби" . 7| 4968 |13.07.2010 Кастро отсече: Ще има ядрена война . 8| 4910 |01.12.2009 Предлагат Кастро за Нобелова награда за мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads