Реклама / Ads
2| 5846 |26.01.2011 СВЯТ

Фоторобот на терориста от Домодедово бе разпространен в Русия

.
снимка: newsru.com
Руските медиите разпространиха фоторобот на предполагаемия терорист, извършил бомбеното нападение на московското летище "Домодедово", съобщава newsru.com.
 

Frognews.bg припомня, че предполагаемият терорист все още не е идентифициран.

Според някои експерти атентаторът най-вероятно е с характерни за източноевропейците черти. Според други мнения той е с арабска или кавказка външност.

За установяване на етническата принадлежност на престъпника криминалистите са се обърнали към Института по етнология и антропология. Специалистите от това научно учреждение са създали програма, по която може да се възстанови облика на човек само по снимка на неговия череп. Възстановяването на първоначалния образ на терориста по намерената глава обаче се оказало невъзможно, тъй като снимката е с много лошо качество.

Според Татяна Балуева от института самоубиецът не е от кавказки произход, а принадлежи към средиземноморската раса, южните европеиди.

В интервю за Life News Балуева подчертава, че тези черти са от средиземноморски тип - тясно лице, леко къдрава коса, гърбица на носа, характерна за този тип раса. Тя обаче допуска и възможността това да е просто някакъв дефект на снимката.

Според експертите терористът е на възраст между 30 и 40 години, не повече.

Загиналите при кървавата терористична атака са разпознати от техните близки. Там, където има някакви съмнения, ще бъде извършена и генетична експертиза.

Според публикувания от Министерството на извънредните ситуации списък 8 от жертвите са чуждестранни граждани.В московските болници все още остават за лечение 116 души. Сред жертвите на атентата на международното летище "Домодедово" има и български гражданин.Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува официален списък на загиналите.

Според източник от спецслужбите, цитиран от агенция „РИА Новости", в момента активно се проучват водените по мобилни телефони разговори в района на летище "Домодедово" преди и след атентата.

В памет на жертвите в Москва и в Московска област днес е ден на траур. Държавните флагове са спуснати наполовина, а в ефира не се излъчват забавни предавания и реклами.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5981 |26.01.2011 Траур в Москва . 2| 5881 |25.01.2011 Гърция ще съди Сименс . 5| 5706 |25.01.2011 Путин: Ще има възмездие . 0| 5407 |24.01.2011 Да спасим еврото, призова Оли Рен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads