Реклама / Ads
0| 5378 |29.06.2010 СВЯТ

Гърция отново стачкува

.
Обща 24-часова стачка срещу пенсионната реформа, която цели да възстанови финансите, се очаква да предизвика затруднения в транспорта и обществените услуги.
 

Петата обща стачка от февруари насам срещу мерките за затягане на коланите се очаква да затрудни въздушния трафик "с вероятни забавяния и анулирания на полети". Самолетите обаче няма да останат на земята, защото авиодиспечерите не се включиха в стачката, за да не навредят на туризма, съобщи председателят на техния синдикат Ангелос Сотиропулос.Въпреки че Федерацията на моряците не беше призована да стачкува, връзките с островите може също да бъдат затруднени.

Градският транспорт в столицата и в Солун, втория по големина град в страната, също ще бъде засегнат от спирането на работата, а влаковете няма да се движат.Стачката е свикана от двата големи централни синдиката, Общата конфедерация на труда в Гърция (ГСЕЕ) на частния сектор и АДЕДИ на държавните служители, както и от комунистическия синдикален фронт ПАМЕ.Те протестират срещу проекта за пенсионна реформа, орязващ социалните придобивки. Очаква се на обяд да бъдат организирани шествия в големите градове.

Във връзка с обявената 24-часова стачка в Гърция временно се променя организацията на движение на международните влакове между България и Гърция, съобщиха от БДЖ.По тази причина международният влак „Румъния” от Букурещ за Солун (през София) пътува само до София. Същият влак, който пътува по обратното направление (от Солун за Букурещ), ще замине за Букурещ от Централна гара София, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.
За клиентите на националния железопътен превозвач, които ползват тези два международни влака за пътуване на територията на страната, е осигурен влак в състав от два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.Във връзка със стачката, няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.„Български държавни железници” ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5370 |22.06.2010 Стачки отново парализират Гърция . 0| 5504 |07.06.2010 Русия и Гърция се разбраха за "Южен поток" . 1| 6454 |26.05.2010 В Гърция стартира операция "Чисти ръце" . 0| 4698 |20.05.2010 Нови масови протести в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads