Реклама / Ads
1| 4611 |30.10.2017 СВЯТ

”Газпром” нае датска юридическа кантора, която да лобира за ”Северен поток-2”

.
”Газпром” е сключила договор с датска юридическа кантора, като основната задача е да се лобира и по възможност предотврати приемането на закон от парламента в Дания, насочен срещу изграждането на газопровода ”Северен поток-2” в териториалните води на страната.
 
Както е известно, по проект газопроводът ще преминава по дъното на Балтийско море в териториалните води на Финландия, Швеция, Дания и Германия. За това обаче са необходими съответните разрешения от компетентни органи на страните. В Дания е подготвен законопроект, който дава право на правителството да забрани прокарването на газопровода и именно срещу приемането на този документ ще лобира кантората Bech-Bruun, съобщи ТАСС.

Юристите вече са започнали работа ,като са отправили писмо до всички датски депутати, които ще гласуват законопроекта. В него те обясняват, че от приемането му Дания по-скоро ще загуби, без да получи никаква полза и настояват депутатите да не приемат документа. Привеждат се и аргументи, свързани с правилата за търговия на СТО, както и други юридически хватки.

Строителството на "Севетер поток-2" трябва да започне през 2018 година, цената му е около 9.9 милиарда евро, а по него се предвижда да постъпва природен газ в Германия в обем 55 милиарда м3. От януари догодина "Газпром" ще поиска разрешение да строи от правителствата на държавите, през чиито териториални води преминава газопровода.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7495 |11.10.2017 Журналист пред Фрог: Властта да знае, че има граница, която не трябва да прескача . 4| 4116 |21.09.2017 Финансист: Кой чужденец ще инвестира в държава, която национализира частна фирма . 4| 7676 |22.06.2017 „Честно казано“ за омертата, която няКОЙ пробутва на балъците като блага реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads