Реклама / Ads
0| 5894 |18.11.2013 СВЯТ

Google се бори с детската порнография

.
Световната търсачка "Google" въвежда нова технология, която ще позволи да се блокират голям брой думи, използвани за търсения за детска порнография. Това обяви изпълнителният директор и съосновател на компанията Ерик Шмид, цитиран от "Дейли Мейл".
 

По думите на Шмид благодарение на новата технология детската порнография ще бъде премахната от резултатите на над 100 000 запитвания за търсене. Ограниченията ще се приложат първо в англоезичните страни, но до 6 месеца ще обхванат останалите части от света и 158 други езика.

Съобщението беше направено точно преди срещата на високо равнище за сигурността на интернет, която ще се проведе в понеделник в офисите на британския премиер Дейвид Камерън на „Даунинг стрийт". Освен Google, в нея ще участват представители на Microsoft и други интернет фирми.

Още през юли Камерън поиска по-ефикасни търсачки, които да пречат на достъпа до нелегални снимки. Според Ерик Шмид „няма съмнение, че обществото никога няма да успее да премахне напълно подобни перверзии, но трябва да направим всичко, което можем, за да защитим децата от злото".

През последните три месеца над 200 служители на Google са работили по разработването на нова технология за овладяване на проблема. Търсачката на компанията е била настроена прецизно, за да се попречи на откриването на връзки, показващи сексуална злоупотреба с деца.

„Никой алгоритъм не е перфектен и Google не може да попречи на педофилите да добавят нови снимки в мрежата, но промените позволяват да се пречистят резултатите на над 100 000 комбинации от ключови думи, които могат потенциално да са свързани със сексуалната злоупотреба с деца", отбеляза Шмид.

При над 13 000 търсения начело на резултатите вече излизат предупреждения на Google. Те ясно казват, че злоупотребата с деца е незаконна и предоставят съвети и адреси за получаване на помощ, добави шефът на Google.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5713 |04.11.2013 Бойкот и изблици на насилие на изборите в Косово . 1| 5741 |31.10.2013 САЩ шпионирали Google и Yahoo . 0| 5686 |27.10.2013 Няма категоричен победител на изборите в Чехия . 0| 5210 |08.08.2013 В Чехия се задават предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads