Реклама / Ads
2| 6505 |31.08.2012 СВЯТ

Гордост! От "Ню Йорк таймс" ни похвалиха

.
Изданието "Ню Йорк таймс" посвети статия на столицата ни, в която разказва как човек може да прекара 36 часа неусетно, омагьосан от колорита на културата, историята и нравите ни.
 

Това, което определено прави впечатление на чужденците у нас, на първо място е контрастът на панелените блокове, които ги посрещат на входа на София от летището, с жълтите павета.

На второ място идва мешаната скара. Кебапчетата, наденичките и платата са спечелили комплименти от авторката на статията Кристин Аджудуа. Освен това тя не пропуска да спомене и две от супите, които българите наистина консумираме доста често – таратор и шкембе чорба.

Виното и разнообразието ни от чайове също са включени. Дадени са цени и места, на които всеки може да отпие глътка българско ароматно вино или горещ чай.

В статията на "Ню Йорк таймс" намират място редица културни забележителности, сред които Националния дворец на културата и Музея на социалистическото изкуство, в който чужденците могат да видят черно-бели снимки с пропагандни текстове, както и да си купят шапки и тениски от магазина за сувенири.

Хорото също е включено с думите: "Искате да станете господари на стъпките? Запишете се в групата за 6 лева на урок".

Интерес буди и Мостът на влюбените, по който  хората могат да разглеждат различни изложби, докато се разхождат.

На Женския пазар пък си личи, че авторката е преживяла истинско приключение.

В статията тя описва как българските "бабушки" продават всичко – от картофи до баници на сергии, които нямат ред, а са разпръснати хаотично още от 1909 г., та чак до сега.

Интересното, а и хубаво на фона на всички суперлативи за колорита, сблъсъка на култури, истории и епохи, е, че столицата ни не отнася почти никакви критики. Явно екипът на "Ню Йорк таймс" е бил в настроение...

Нито за неуредица, нито за мръсотия, нито за отношение към чужденците. Те някак избледняват на фона на останалото... Или поне за 36 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7966 |24.08.2012 Стрелба в центъра на Ню Йорк; има загинали . 0| 5290 |21.11.2011 Нюйоркската полиция обезвреди атентатор . 12| 6235 |28.08.2011 Айрийн връхлетя Ню Йорк; взима жертви . 7| 5663 |26.08.2011 Ураганът Айрин връхлита Ню Йорк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads