Реклама / Ads
4| 7424 |04.10.2014 СВЯТ

Готвят преврат на болния Ким Чен Ун ?

.
Ким Чен Ун
Ким Чен Ун вече не управлява Северна Корея и страната е на ръба на гражданска война. Това твърди един от бившите ръководители на пропагандната машина на КНДР и офицер от контраразузнаването Чан Чин Сон, цитиран от списание „Вайс”.
 
Според него членовете на влиятелния правителствен Комитет за организация и ръководство, който доскоро се е отчитал единствено на младия Ким, са престанали да се подчиняват на лидера си.

Изданието се позовава на „елитна група” изгнаници от КНДР, които са се събрали през септември в Холандия, за да обсъдят състоянието на режима, на когото доскоро са служели. На въпросната конференция са присъствали висши дипломати, бивш високопоставен служител на министерството на сигурността на КНДР и други бивши военни ръководители, твърди списание „Вайс”, пише "Новинар".

Сон посочва пред изданието, че дори противниците на режима са разделени на фракции, тъй като те виждат по-различен начин бъдещето на Северна Корея. Едните са за запазване на тоталитарния строй и пълен контрол над икономиката, а други се стремят към обогатяване благодарение на външната търговия и по-отворен пазар.

Бившият военен посочва, че младият Ким може да бъде сменен като държавен ръководител от някой от по-големите си братя, но същинската власт отново ще остане в Централния комитет на партията.

Твърденията на бившия разузнавач подклаждат допълнително слуховете, съпътстващи отсъствието на Ким Чен Ун от обществения живот в КНДР. За последен път той беше видян накуцващ на церемония в памет на неговия дядо Ким Ир Сен.

През септември той отсъства от заседанието на Върховното народно събрание, където беше излъчен само пропаганден видеоклип.

Според южнокорейските медии държавният ръководител е претърпял операция на глезените и в момента се намира в болница. Смята се, че той се е контузил и дълго време не е обръщал сериозно внимание на травмата си.

Липсата на Ким подклажда всевъзможни интерпретации на тема здравословното му състояние. Медиите в Южна Корея разтръбиха, че той има подагра, диабет, затлъстяване, хипертония и още няколко заболявания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11499 |01.10.2014 Олигарх и лидер готвят преврат в Русия и на Путин ? . 0| 6636 |25.09.2014 Джихадисти готвят атаки в метрото във Франция и САЩ . 11| 8958 |14.09.2014 Джихадистите обезглавиха и британеца Дейвид Хейнс, готвят следващия . 23| 6851 |22.04.2014 За преврата в Киев са похарчени 5 милиарда доллара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads