Реклама / Ads
16| 7351 |17.05.2015 СВЯТ

Груевски не бил страхливец, оставка - не

.
Македонският премиер Никола Груевски
"Нямам намерение да се оттеглям. Няма да приема и съставяне на преходно правителство. Чувствам за свой дълг да намеря решение как страната да върви напред и това ще стане".
 
Това каза македонският премиер Никола Груевски в телевизионно интервю. Той отново повтори, че "Зоран Заев лично му е признал, че е получил компрометиращите управлението записи, които се разпространяват, от чужда разузнавателна служба".
 
"Това означава, че той участва в чужд сценарий. Ако подам оставка това ще означава, че съм страхливец", добави Груевски. Според него тримата функционери - вътрешният министър, транспортният министър и шефът на спецслужбите са подали оставки, без да имат вина.

От последния запис става ясно, че Груевски е бил готов и е участвал в пазарлъци за името на Македония, докато твърди, че няма да прави отстъпки.
 
Опозицията се събира днес на митинг в центъра на града. Очаква се на площада с искане за оставка на правителството да дойдат  десетки хиляди.

Политическото напрежение в страната ескалира след разпространяването на записи, които уличават властта в корупционни схеми, криминални договорки, в управленски цинизъм. Рокадите във властта, които през седмицата направи министър-председателят, както и преговорите с опозицията, не постигнаха ефект. Управлението е обвинявано и заради касапницата в Куманово, при която загинаха осем полицаи, а градът се превърна в бойно поле.
 
Очаква се и контрамитинг - на привържениците на Никола Груевски, планиран за утре.
 Министерството на външните работи в София предупреди българските граждани да пътуват до Македония с повишено внимание заради предстоящите големи антиправителствени протести. Препоръката е пътуванията да се планират така, че да се избягват местата на масови мероприятия и струпване на хора, районите под полицейска охрана, както и  да спазват указанията на полицията.

От външно министерство съветват при пътуване в района на Куманово да се използва транзитния автомобилен път, който заобикаля града, както и да се следи актуалната обстановка в нейното развитие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5614 |13.05.2015 Груевски в нов запис! Поръчва Full Mercedes с масаж на задните седалки . 0| 4386 |07.05.2015 Арести за протестиращи срещу Груевски . 0| 4445 |15.03.2015 Финансовият министър на Румъния подаде оставка . 0| 4604 |09.02.2015 Генералният прокурор на Украйна подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads