Реклама / Ads
0| 6807 |05.08.2015 СВЯТ

Хеликоптер се разби в Колумбия, 16 полицаи загинаха

.
Шестнайсет полицаи загинаха, а двама бяха ранени, когато хеликоптерът им Black Hawk се разби в планинска местност в Северозападна Колумбия, съобщи министърът на отбраната Луис Карлос Вилегас, цитиран от БТВ.
 

Пострадалите са приети в болница, единият е в интензивното отделение с над 50% изгаряния и фрактура на левия крак. Лекарите се въздържат от прогнози за състоянието му. Другият полицай е прехвърлен в столицата. Той е с втора степен изгаряния и фрактура на лопатката.

 

Полицаите принадлежат към елитните спецчасти „Jungle”, които провеждали операция срещу един от най-търсените престъпници в страната Дарио Антонио Усуга, известен още като „Отониел”. Той е с дълга и кървава биография, работил за различни паравоенни формирования в Колумбия.

 

Смята се, че започнал военната си кариера като член на вече несъществуващата партизанска група Национална армия за освобождение на Колумбия (EPL), а към момента оглавява една от най-мощните паравоенни организации в Колумбия – Парабеньос. Считан е за най-издирвания престъпник в страната.

 

Предполага се, че причина за днешния инцидент може да са лошите метеорологични условия или техническа повреда. Машината се е разбила по време на участие в операция за борба с наркотиците в департамент Антиокия, на около 450 км. североизточно от столицата Богота.

 

По случая тече разследване. Според една от версиите, хеликоптерът летял със 180 км в час и поради ниските облаци се е разбил в скала. Останките му са открити напълно разпръснати.

 

Инцидентът се случва само четири дни след като 11 войници загинаха, когато самолетът им се разби в североизточната част на страната. Причината – отказ на двигателите на машината.

 

Произшествията предизвикаха спекулации, че машините са били свалени.

 

Президентът Хуан Мануелб Сантос определи тези твърдения като безотговорни и призова хората да отдадат нужното уважение на семействата на загиналите.

 

Силите за сигурност на Колумбия имат десетки хеликоптери Блек Хоук, които използват при операции срещу престъпни банди и трафиканти на наркотици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5024 |20.05.2015 Всички жертви са ясни от разбилия се в Алпите самолет . 0| 4262 |08.05.2015 Хеликоптер с дипломати на борда се разби в училище в Пакистан . 3| 4459 |16.04.2015 Шок! Хеликоптер кацна в градината на американския Конгрес . 0| 4794 |02.04.2015 Разбиха азиатска мрежа за проституция в Канада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads