Реклама / Ads
0| 4581 |18.08.2015 СВЯТ

Има ясно изображение на бомбаджията от Банкок

.
Властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство в Банкок, съобщи командващият сухопътните части генерал Удомдеж Ситабутър, предадоха световните медии.
 

Тайландската полиция обяви, че мъжът, който е издирван като заподозрян за атентата в центъра на Банкок, вероятно принадлежи към група, противопоставяща се на хунтата и е роден в североизточната част на страната, предаде Франс прес, като цитира тайландския премиер Прают Чан-оча.

 

Североизточната част на Тайланд откъдето се предполага, че е заподозреният, е бастион на движението на Червените ризи, което подкрепяше предишното правителство на клана Шинаватра, изгонено от власт след месеци на протести през 2014 г. След свалянето на кабинета на Инглук Шинаватра в Тайланд беше извършен военен преврат и сега хунтата държи властта начело с нейния лидер и премиер Прают Чан-оча.

 

Премиерът днес е свикал спешно заседание с министрите и представители на армията и специалните служби. Министърът на отбраната Правит Вонгсувон заяви, че вероятно атентатът е бил планиран по-рано от група хора. Той добави, че мотивите на организаторите остават неясни.

 

Взривът отекна към 19,00 ч. местно време вчера на оживено кръстовище в деловата и туристическата част на града, близо до търговски комплекси, на метри от храма на хиндуисткия бог Ераван.

 

По последни данни са загинали 21 души и над 120 са ранени. Сред загиналите има и чужденци – туристи от Китай, Филипините, Хонконг, Тайван, Малайзия. От рано сутринта експертите от тайландската полиция са на крак и издирват веществени доказателства на мястото на взрива, за да установят кои са неговите извършители. Според властите атентаторите са визирали чужденци и са искали да навредят на туризма и икономиката на страната.

 

Временно бяха затворени 438 училища. Превантивната мярка е взета с цел сигурността на учениците. Търговските центрове в тайландската столица обаче ще продължат да работят в обичайния си режим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4764 |17.08.2015 Турция е на прага на нови избори . 0| 4969 |17.08.2015 Най-висока степен на бдителност обявиха в Босна и Херцеговина . 0| 4684 |17.08.2015 Взрив разтърси Банкок, съобщава се за жертви . 1| 6477 |17.08.2015 Седем души загинаха след гонка с бикове в Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads