Реклама / Ads
2| 6703 |18.08.2017 СВЯТ

Испанската полиция е застреляла петима от атентаторите в Камбрилс

.
Каталунска полицейска говорителка заяви, че полицията е застреляла четирима атентатори в Камбрилс, а още един е тежко ранен, предаде Ройтерс. Всички са били с колани с експлозиви.
 

Малко по-късно от полицията съобщиха, че раненият пети заподозрян в Камбрилс е починал, предаде Асошиейтед прес. Испанската полиция заяви още, че в Камбрилс има ранени и шестима граждани, но заяви, че засега не може да каже как са пострадали. По-рано каталунската регионална полиция съобщи в Туитър, че в Камбрилс, курортен град на брега на морето, се провежда операция във връзка с възможен терористичен акт.

Испанската телевизия съобщи, че заподозрените са се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци. Според медията те са ранили седем души, двама от които тежко. В съобщение в Туитър полицията посочи, че операцията в града продължава и отправи призив за предпазливост. Каталунската полиция предполага, че атентаторите в Камбрилс са свързани с нападението в Барселона и взрива в Алканар.

"Проверяваме хипотезата, че терористите, убити в Камбрилс, са свързани със случилото се в Барселона и Алканар", каза тя. Каталунските служби за реакция при спешни ситуации съобщиха, цитирани от Ройтерс, че в Камбрилс са били ранени шестима граждани и един полицейски служител. Каталунската полиция заяви също, че след като е било установено, че атентаторите са били с колани с експлозиви, сапьори ще извършат няколко контролирани експлозии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4531 |18.08.2017 Дрис Укабир сам отишъл в полицията . 0| 4493 |17.08.2017 Полицията в Барселона издирва Дрис Укабир за атентата . 0| 3796 |16.08.2017 Турция арестува петима членове на ИД, стягали атентат в Истанбул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads