Реклама / Ads
0| 4002 |27.09.2017 СВЯТ

Испанската полиция затваря избирателни секции преди референдума

.
Испанските сили за сигурност започнаха работа по затварянето на сгради, в които би трябвало на 1 октомври да се помещават избирателни секции за референдума за независимост на Каталуния.
 

Главният прокурор на автономния регион нареди полицията да спре достъпа до сградите, които ще помещават секциите. Също така на силите за сигурност беше разпоредено в деня на изборите да не допускат хора до урните.

 

За да си гарантират сътрудничеството на каталунската полиция, властите в Мадрид я поставиха под свой надзор в края на миналата седмица.

 

Съсредоточавайки се върху изборните секции прокуратурата нанася удар по логистиката, необходима за провеждането на допитването за независимост, което Мадрид вече обяви за незаконно. Властите също така заплашиха кметовете в автономния регион, че в случай на осигуряване на места за гласуване ще им бъдат повдигнати обвинения. Същото важи и за директорите на училища и други учебни заведения.

 

В същото време избирателната комисия на Каталуния беше принудена да подаде оставка, след като испанският Конституционен съд заплаши да наложи на всеки от членовете й глоби от 12 000 евро на ден за участие във вота.

 

Преди това полицията иззе близо 10 млн. бюлетини и затвори 59 сайта, които предоставят информация за референдума. Други 85 сайта са в процес на затваряне, съобщиха източници от съдебната система, цитира БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3742 |20.09.2017 Испанската полиция задържа каталунски министър заради референдума . 0| 4565 |10.09.2017 Меркел води преди изборите в Германия с 37% подкрепа от избирателите . 2| 5695 |06.09.2017 Замериха Ангела Меркел с домати на предизборно събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads