Реклама / Ads
2| 5983 |27.04.2020 СВЯТ

Италия смекчава мерките

.
Джузепе Конте
Правителството на Италия ще смекчи ограничителните мерки, въведени заради пандемията от Covid-19, на два етапа - от 4 май и от 18 май, съобщават Ройтерс и ТАСС. Премиерът Джузепе Конте обяви плановете на правителството на пресконференция във Фейсбук.
 

От 4 май ще заработят някои заводи, строителни компании и търговци на едро. Ще бъдат отворени и парковете и градините, като разходките ще бъдат позволени само за семейства. От тази дата ще бъдат възобновени индивидуалните тренировки на спортистите, но само на онези, които представляват национален интерес от гледна точка на спортните федерации и Италианския олимпийски комитет.


Премиерът подчерта, че всички предприятия, които възобновяват дейност, трябва да гарантират спазване на нормите за сигурност, като основната е безопасна дистанция от най-малко един метър между хората. Задължително е и носенето на предпазна маска.

 

От 4 май ще бъдат позволени и траурните церемонии, но само с участието на близки роднини и събиране на не повече от 15 души при спазване на дистанция. Ще бъдат разрешени също ограничени семейни визити. Движението между регионите обаче остава забранено, допълва БНР. .


На 18 май ще бъдат възобновени груповите тренировки на спортистите. Решение за възобновяване на футболния шампионат, който бе спрян заради пандемията, още не е взето. Музеите и книжарниците ще могат да отворят врати на 18 май.

Салоните за красота, фризьорските салони и баровете и ресторантите ще трябва да изчакат до 1 юни.


Джузепе Конте окончателно изясни и въпроса за училищата, като посочи, че до края на учебната година образователните институции ще останат затворени. "Ще работим за откриване на училищата през септември", каза италианският премиер.

Броят на жертвите на Covid-19 в Италия е най-високият в Европа - над 26 000 души, отбелязва Ройтерс. Заразените са почти 200 000, но броят на новите случаи започна да намалява, както и този на пациентите под интензивни грижи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4576 |13.04.2020 Германия решава дали да смекчи мерките срещу COVID-19 . 1| 6210 |05.04.2020 Италия навлиза в нова фаза от борбата с COVID-19 . 1| 5351 |05.04.2020 Италия и Испания пред повратна точка. Пребориха ли COVID-19? . 3| 5280 |27.03.2020 САЩ надминаха Италия и Китай по брой заразени с коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads