Реклама / Ads
8| 5553 |20.11.2012 СВЯТ

Израел отлага с 24 часа нахлуването в Газа

.
Решението Израел да започне сухопътна операция в Ивицата Газа бе отложено с 24 часа, след като Тел Авив даде повече време на Египет в ролята му на посредник в преговорите по потушаване на конфликта, съобщиха световните агенции.
 

Междувременно неизвестен мъж е ранил охранител на посолството на САЩ в Тел Авив, съобщава Би Би Си. Нападателят е бил задържан от полицията. Той е бил въоръжен с нож и брадва. Самоличността му обаче е неизвестна.

Десет министри на държави от Арабската лига ще пристигнат днес в Ивицата Газа в знак на солидарност със страданията на палестинците. Това заяви представител на генералният секретар на лигата Набил ал-Араби, цитиран от АФП.

Очаква се делегацията да достигне до пропускателния пункт между палестинския анклав и Египет в ранния следобед. Очаква се към делегацията да се присъедини и турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Основната цел на посещението е да демонстрира арабската солидарност и подкрепа за издръжливостта на палестинския народ и Газа”, заявява Ахмед бен-Халили, заместник генерален секретар на Арабската лига.

Вчера стана ясно, че Израел е готов за сухопътната операция в окупираните територии, за която даде на „Хамас" ултиматум от 36 часа. Днес в полунощ трябваше да изтече този срок.

През вчерашния ден от Газа срещу Израел са били изстреляни 135 ракети, 67 от които избухнали на израелска земя, и 42 били свалени от противоракетната система "Железен Купол", посочват световните агенции.

В отговор тази нощ военновъздушните и военноморските сили на Израел са атакували около сто цели в Ивицата Газа, събщава ИТАР-ТАСС. По данни на пресслужбата на израелската армия, сред атакуваните цели са пускови площадки за ракети, тунели на контрабандисти и складове за оръжие.
Горя сградата на Ислямската национална банка, а палестински медици съобщават за четирима ранени.

В продължение на шест дни Израел извършва мащабна въздушна офанзива в Ивицата Газа. Целта на операцията е да спре ракетните удари от страна на "Хамас", които се изсипаха над израелските територии. От началото на военния конфликт са били убити общо 110 палестинци, 30 от които деца, а други 890 са били ранени. Ракетите на „Хамас" досега са убили трима израелци и са ранили около 50.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5451 |18.11.2012 Израелски атаки срещу Ивицата Газа. Нови жертви . 0| 5195 |06.11.2012 Гърция парализирана за 48 часа . 0| 5556 |26.09.2012 Гърция блокирана за нови 24 часа . 2| 5385 |06.09.2012 Израелски антитерористи: България, затегнете сигурността!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads