Реклама / Ads
2| 5385 |06.09.2012 СВЯТ

Израелски антитерористи: България, затегнете сигурността!

.
Израелското антитерористично бюро е поискало от България, Гърция, Тайланд и Кипър да затегнат сигурността около израелските туристи.
 

Очаква се хиляди израелци да пътуват в чужбина по време на предстоящите празнични дни по случай еврейската Нова година.

Антитерористичното бюро изразява опасения и за десетките хиляди поклонници, които по време на еврейската Нова година, по-късно през месеца, ще отидат до гроба на Раби Нахман (основател на бреславското течение в хасидизма), погребан в днешна Украйна преди 202 години, съобщава изданието.

В навечерието на еврейската Нова година Рош Хашана израелското Бюро за борба с тероризма призова гражданите да се въздържат от посещения в Турция, Азербайджан и Синайския полуостров, както и в редица африкански страни, съобщава МИГнюз.

С оглед на активизирането на ливанската радикална шиитска групировка “Хизбула”, Иран и на терористичните групировки под названието “Световен джихад в страните от Магреба” гражданите на Израел не трябва без крайна необходимост да посещават Нигерия, Кения, Навритания, Мали, Кот д‘Ивоар, Източен Сенегал и Буркина Фасо.

Заедно с това Израел е поискал от силите за сигурност на Гърция, Кипър, България и Тайланд да засилят охраната в местата, където пребивават израелски туристи, както и в районите, където има еврейски общности и обекти.

Кампанията на терора не е приключила в Бургас, подчертават от Бюрото, имайки предвид терористичния акт в България от юли тази година. Силите за сигурност отбелязват, че преди атентата в Бургас не е имало никаква предварителна информация за подготвяното нападение и, че към момента те не разполагат с информация за това, че се готви нов терористичен акт.

Именно затова България не е включена в списъка на страните, опасни за израелците.

В списъка не фигурират и Гърция и Кипър. Най-сериозни опасения в момента предизвика Синайския полуостров. Той е определен като “най-горещата точка”. Има основания да се смята, че там се подготвят отвличания на израелци.

В момента нивото на терористична заплаха се оценява на “червено”, което е най-високата степен според Щаба за борба с терозима.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6944 |28.07.2012 Израелски депутат: Израел не е жертва, виновна е политиката му . 7| 5729 |02.09.2011 Турция изгони израелски посланик . 1| 5285 |02.08.2010 Ракетен обстрел на израелски курорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads