Реклама / Ads
0| 4711 |20.09.2019 СВЯТ

Изследване показва, че хората под 35 години са най-нещастни

.
Проучване сред 2 000 възрастни британци установи, че ¼ от хората са твърде заети, за да отделят време за себе си, колкото биха искали, съобщават „Мирър” и БГНЕС.
 

Резултатите показват, че възрастните над 55 години, когато наближат пенсиониране и се окажат с повече свободно време, се класират най-високо - 6,9 от десет души. Но 25-34-годишните са най-малко щастливи от всички, средно само 5,9 от 10.

 

55-годишните правят неща, на които истински се радват, по-често от всяка друга възрастова група. Всеки четвърти над 55 години изживява поне 13 приятни неща на месец, в сравнение с всеки десети на възраст 25-34 години.

 

Изследването е дело на „Galaxy Chocolate“, които искат да провокират идващото поколение да изпитват повече удоволствие от сегашното с тяхната мисия „Изберете удоволствието“.

 

Джо Хемингс, поведенчески психолог, работещ с Galaxy, каза: „Ясно се вижда, че по-младото поколение все по-трудно намира удоволствия в ежедневието си. С остаряването и помъдряването осъзнаваме, че животът е твърде кратък, за да се тревожим толкова много“, казва той. „Това очевидно води до по-щастлив начин на живот“, категоричен е Хемингс.

 

18-34-годишните са два пъти по-склонни да отменят забавно събитие или социален повод поради работни ангажименти в сравнение с останалите.

 

По-младото поколение работи по-често извънредно и прекарва по-малко време в социални отношения с приятели, отколкото над 55-годишните.

 

Трима от 10 възрастни казват, че дават приоритет на твърде много неща или на други хора пред собственото им удоволствие от живота.

 

Хората на 35 години споделят, че не спират да се притесняват за дребни неща в живота си. И в резултат на това, че искат да водят по-безгрижен начин на живот, 41 на сто смятат, че прекарването кратък импулсивен уикенд далеч от ангажиментите би направило живота им по-вълнуващ. Един на всеки десет би си купил дрехи, които никога досега не е носил, в опит да придаде на живота си повече тръпка, според проучването, наречено „OnePoll“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3939 |25.08.2019 В Барселона евакуираха хората от плаж заради бомба . 0| 4315 |13.07.2019 Сръбски опозиционен лидер обвини хората на Вучич в закана за убийство по нета . 0| 4021 |09.07.2019 Океанариума във Валенсия се запали, евакуираха хората . 0| 4233 |16.04.2019 Хората на Льо Пен не искт да има Европейска комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads