Реклама / Ads
19| 5641 |07.01.2021 СВЯТ

Журналист от САЩ: Българи участваха в протестите

.
Българи се организираха и заминаха за Вашингтон, за да се включат в протестите. Това заяви по NOVA журналистът Евгени Веселинов. Организацията се случвала основно в социалните мрежи.
 

„Днес ми се обади собственик на компания, който оказа пълно съдействие на нашите сънародници. Готов е да им занесе храна в хотелите, да даде подслон”, добави той.

Според него изборите в САЩ са предизвикали разделение както между американците, така и между българите.

 

„Невероятно разделение, включват се и обиди. Действително това е отражение на случващото се на изборите. Моето мнение е, че няма да се случи нищо. Тръмп имаше изказване, с което ги призова да се приберат, и всичко свърши. Това са хора, които са научени да се съобразяват с управляващите”, обясни Веселинов.

 

 
„Напрежението е осезаемо и хората се притесняват. В групите, в които членувам, се говорят много неща, включително и за преврат, който предстои да настъпи. Това, което ме безпокои, че се налага една огромна цензура от Facebook”. Така коментира размириците в Капитолия Бойка Попова - основател на българско училище във Вашингтон.

 

Според нея Доналд Тръмп не може да командва тълпата от недоволни. 

„Той създаде предпоставките и разкри много неща на бял свят. Хвърли светлина върху измами, които трябва да се разследват”, посочи Попова пред NOVA.

Българката е на мнение, че недоволството ще ескалира. 

 

„Смятам, че ще има напрежение, тъй като до 20 януари нещата са непредсказуеми. Твърди се, че Тръмп е във военна база в Тексас. Той не е публикувал от 8 часа нищо, въпреки че е много активен”, каза тя.

 

Попова допълни, че не е ясно кои са организаторите на размириците от тази нощ. 

„Ще има размирици, защото хората в групите коментират, че са готови да хванат оръжието. Разочаровани са, че Тръмп не дава сигнали и иска всичко да мине по мирен път”, обобщи Бойка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4173 |30.12.2020 Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия иска задължителен PCR тест за пристигащите от България . 3| 6604 |27.11.2020 Хиляди поискаха оставката на Зоран Заев заради отношението му към България . 23| 8794 |25.11.2020 Заев обърна плочата: България е наш приятел, не е фашизъм. Югославия ни разделяше . 3| 6668 |27.09.2020 Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads