Реклама / Ads
1| 5332 |23.01.2013 СВЯТ

Камерън обеща на британците референдум за ЕС до 2017 г.

.
Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че британският народ трябва "да каже своята дума" за Европа и обеща провеждането на референдум за принадлежността на Великобритания в ЕС, ако консерваторите спечелят изборите.
 

 

Великобритания ще предоговори отношенията с ЕС преди хората да гласуват. Британският народ ще бъде изправен пред "много прост избор" - дали да приеме резултатите от преговорите или да напусне ЕС, посочи Дейвид Камерън.

 

В дългоочакваната си реч премиерът обеща провеждането на референдум в началото на работата на следващия парламент - най-късно до края на 2017 г., ако консерваторите спечелят следващите парламентарни избори. Той заяви, че това ще бъде решение за "съдбата" на Великобритания и ако постигне нови отношения с ЕС, от които да е доволен, би водил кампания "с цялото си сърце и душа" за оставането на страната в съюза.

 

"Време е британският народ да каже своята дума. Време е да се реши европейският въпрос в британската политика. Казвам на британския народ: "Това ще бъде ваше решение", изтъкна Камерън. Той посочи, че "разочарованието" от ЕС е достигнало най-високата си точка за всички времена и допълни, че "просто моленето на британския народ да продължи да приема европейското устройство, по което нямаше особено голям избор" вероятно ще увеличи призивите за напускане на Великобритания на съюза.

 

Той посочи, че провеждането на референдум за напускане или оставане няма да бъде фалшив избор, защото Европа е на път да се промени след кризата в еврозоната. Британският премиер е сигурен, че страната му ще оцелее извън ЕС, но заяви, че тя трябва да помисли много внимателно какви ще са последиците от оттеглянето за просперитета и ролята й на международната сцена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5971 |20.04.2012 Саркози обеща да агресивна външна политика . 12| 5448 |08.10.2011 Лукашенко се отметна от обещание пред София . 1| 5496 |23.06.2011 Диктаторът обеща мъст за враговете си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads