Реклама / Ads
18| 6317 |13.08.2015 СВЯТ

Кандидат за президент на САЩ се опълчи на милиардерите

.
Бърни Сандърс
Бърни Сандърс, кандидатът за президент на САЩ, който се опълчва на милиардерската класа и олигархията, печели лавинообразна подкрепа. Вълнуващите му и смели речи стигат да умовете и сърцата на все повече американци.
 
Чуйте какво казва той в една от речите си:


"Днес ние казваме ясно и високо, че тази велика нация принадлежи на всички нас, а не само на шепа милиардери. Живеем в най-богатата държава в историята на човечеството, но малцина разбират това или го усещат, защото почти цялото богатство се контролира от шепа хора. Заедно ще променим това! Има нещо ужасяващо грешно, когато 0,1% от хората имат толкова богатство, колкото имат останалите 90% от населението. Има нещо ужасяващо грешно, когато повече от 50% от прихода генериран от всички ни днес, отива в най-богатия 1%. Има нещо ужасяващо грешно, когато в последно време виждаме огромен ръст на милионерите и милиардерите, когато обикновените американци работят повече часове срещу по-малки надници. Ние имаме, за наш срам, най-големия процент на детска бедност, от която и да е развита страна в света. Това трябва и ще се промени!


Тази кампания изпраща послание към класата на милиардерите - да, ние имаме куража да си премерим силите с вас! Нашето послание към милиардерската класа е - вие няма да продължавате да получават милиарди данъчни облекчение, докато има деца в Америка, които си лягат гладни! Вие няма да продължите да спирате фабрики в Америка и да изпращате работите ни в чужбина, докато милиони американци имат нужда от работа. Няма да продължавате да криете милиарди долари на Кайманите и Бермуда, докато ние имаме огромни нужди, които не можем да посрещнем тук. Алчността на милиардерската класа и корпоративна Америка трябва да бъдат спрени. Достатъчно! Трябва да се прекрати!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4524 |09.08.2015 Премиерът на Ирак махна постовете вицепремиер и вицепрезидент . 5| 7736 |07.08.2015 Доналд Тръмп побърква опоненти на президентски дебат . 0| 4746 |06.08.2015 Дуда положи клетва като президент на Полша . 0| 4763 |24.06.2015 Франция скочи срещу информацията, че САЩ са шпионирали френски президенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads