Реклама / Ads
4| 5279 |21.08.2015 СВЯТ

Ким Чен Ун вдигна армията в пълна бойна готовност

.
Ким Чен-Ун
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун вдигна армията в пълна бойна готовност, предадоха информационните агенции.
 

На заседание на Централния военен  комитет на севернокорейската  Трудова партия е било обявено, че въоръжените сили трябва да бъдат приведени в пълна бойна готовност за „огнево тактическо настъпление".

 

Вчера Северна Корея обстрелва южнокорейска база, разположена близо до границата между двете страни. Обект на атаката са били високоговорители, излъчващи антикомунистически послания.  От своя страна Южна Корея отговори също с артилерийски обстрел.

 

Междувременно се разбра, че Северна Корея се подготвя за пуск на ракети с малък и среден обсег. Това съобщава агенция Ренхап, позовавайки се източник от правителството.

 

Има признаци, че КНДР е подготвила за изстрелване ракета с малък обсег тип "Скъд"около град Вонсан, североизточната част на страната, и ракета със среден обсег тип "Нодон" в провинция Пхенан-Пукто, посочва източникът, оставащ анонимен.

 

Изводите били направени от анализа на данните съвместно с радарната система на САЩ. „Вероятно, Северна Корея е пресметнала сроковете за изстрелването, изхождайки от своите стратегически цели на фона на покачването на военното напрежение на Корейския полуостров до най-високо ниво", коментира източникът пред агенцията.

 

Въпреки че съвместните учения на САЩ и Южна Корея вече са традиция, на Корейския полуостров отново е горещо, особено след като Севера и Юга си „размениха" артилерийски обстрели вчера.

 

В четвъртък Северна и Южна Корея стигнаха до сблъсък в западната част на демилитализираната зона. Южна Корея заяви, че от страна на КНДР са изстреляни два снаряда.

От своя страна Пхенян отрича това и настоява на версията, че изстрелите са дошли от юга.

 

Северна Корея постави и 48-часов ултиматум високоговорителите в демилитаризираната зона, с които Южна Корея провежда пропагандата си, да бъдат демонтирани.

Тази сутрин стана ясно, че Ким Чен Ун е издал заповед за привеждане на войската в пълна бойна готовност.

 

От своя страна Южна Корея заплаши Северна Корея с "безпощадно възмездие" в случай на нови провокации от страна на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС, като цитира южнокорейското министерство на националната отбрана.

 

Сеул ще нанесе безпощадни удари в отговор на всяко нападение от страна на КНДР и отговорността за тези действия ще бъде на Пхенян, се казва в съобщение на военното министерство на Южна Корея.

 

То също така съобщи, че е изпратило на севернокорейския генерален щаб телеграма с подобно съдържание, с която е поискало "прекратяване на безразсъдните действия". Малко по-рано представител на външното министерство на републиката обяви, че страната му няма доверие, че Северна Корея е способна на диалог.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4776 |14.08.2015 Иззеха експлозиви достатъчни да вдигнат във въздуха Диарбекир . 0| 4930 |02.07.2015 Стрелба във Вашингтон вдигна службите на крак . 28| 5798 |21.02.2015 Ген. Уесли Кларк: Армията на Украйна "плаче" за западно оръжие . 1| 4512 |20.12.2014 Обама наложи пълна забрана на икономическите отношения с Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads