Реклама / Ads
1| 4243 |29.02.2020 СВЯТ

Коронавирусът настъпва в Иран, уби депутат

.
Броят на починалите от коронавируса в Иран е достигнал 43 души, а заразените са вече 593 души, съобщи представителят на здравните власти Киануш Джаханпур, цитиран от Ройтерс.
 

"През последните 24 часа са починали още девет души от вируса, с което общият брой на жертвите става 43. От вчера има нови 205 случая на заразяване, с което потвърденият брой на заразени става 593 души", каза Джаханпур по иранската държавна телевизия. 

Сред жертвите на смъртоносния вирус е и депутатът Мохамад Али Рамазани Дастак. Той е бил откаран в болница рано тази сутрин, където е издъхнал. Симптомите му са били грипоподобни. 

 

Припомняме, че четирима депутати в Иран са с положителни проби за новия коронавирус COVID-19. Страната е сред най-силно засегнатите в света с над 500 потвърдени случая.

Заради вируса властите в ислямската република отмениха петъчната молитва във всички джамии в страната. До петък следобяд заразените с коронавирус в Иран официално са 338, а умрелите вече са 34.

 

Сред заразените е и един от 12-тe вицепрезиденти - Масумех Ебтекар, която отговаря за жените и семейните въпроси. Тя е вторият член на правителството с коронавирус. Преди дни бе потвърдено, че зам.-министърът на здравеопазването Ирадж Харирчи е с COVID-19. Той всъщност е отговорен за мерките срещу разпространяването на болестта.

Държавната информационна агенция ИРНА съобщи, че предстоят изследвания на целия екип на заразената вицепрезидентка.

Властите в Иран забраниха и събирането на хора за сватби и погребения. Затворени са училища и университети, както и кина, театри и концертни зали.

 

Австралия ще откаже влизане на своя територия на всички пристигащи от Иран чуждестранни граждани заради ескалиращата епидемия от новия коронавирус в Ислямската република, съобщи министърът на здравеопазването Грег Хънт, цитиран от Ройтерс. Пътуващите от Иран за Австралия чужденци ще трябва да прекарат 14 дни в друга страна, считано от 1 март, каза Хънт. "На този етап вероятно има голям брой неразкрити случаи на заразяване, което означава, че те няма да бъдат засечени на заминаване от Иран", заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4356 |27.02.2020 Коронавирусът пълзи на Скандинавия. Регистрираха първи случай в Дания . 0| 4252 |24.02.2020 Коронавирусът активира опити за измами в Италия . 0| 4019 |24.02.2020 Пета жертва в Италия. Коронавирусът пълзи на Ботуша . 0| 4180 |17.02.2020 Коронавирусът пълзи из круизния кораб. Регистрираха нови 99 случая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads