Реклама / Ads
0| 6648 |18.04.2013 СВЯТ

Кошмарен взрив в САЩ - най-малко 70 души са загинали (видео)

.
Експлозия в завод за торове рани между 60 и 100 души в тексаския град Уест, съобщи BBC. Живущите наоколо са евакуирани. В най-близката болница са настанени около 100 души - служители в завода. Най-малко шест хеликоптера ще транспортират ранените. Други се транспортират с линейка, а някои стигат до болницата с кола. Един от резервоарите с амоняк гори.
 

Взрив разтърси фабрика за торове в Уейко в американския щат Тексас, съобщава KWTX. Снимка, направена след експлозията, която е избухнала около 19:50 часа местно време, показва как огромен стълб от дим се издига над предприятието.

Фабриката за торове е разположена на около 20 мили северно от Уейко. Училище и дом за възрастни хора са разположени в близост до мястото на инцидента. Според първоначалните данни, има много пострадали. Редица сгради са повредени. СNN съобщава за около 100 ранени. На местен стадион за бейзбол е организиран полеви медицински център за пострадалите. Местни медии съобщават за десетки загинали, счита се че са между 60 и 70.

Томи Алфорд, който работи в супермаркет, разположен на около 3 мили от фабриката, съобщи за СNN, че няколко пожарникари-доброволци са били в магазина, когато са забелязали дим. По думите на Алфорд, пожарникарите хукнали към мястото на инцидента. 10 минути по-късно се раздал взрив.

Властите в Уейко съобщиха за още експлозии във фабриката, докато пожарникарите се опитват да потушат пожара, причинен от първия взрив. Диспечерката на Департамента за гражданска безопасност на Тексас Дани Мур съобщи, че не знае конкретния брой на ранните и степента на раните им. „Фабриката за тор гори. Пожарникарите са на мястото на инцидента. Имаше взрив...последван от втори взрив“, каза тя, цитирана от „Ю Ес Ей Тудей“. Тя потвърди, че има множество щети по сгради и превозни средства.

„ Уейко Трибюн“ съобщава, че няколко хора са ранени, сред тях има пожарникари. Пожарът се е прехвърлил върху други сгради, включително и училище.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5795 |16.04.2013 Мощно земетресение разтресе Иран, жертвите са най-малко 40 . 7| 5492 |16.04.2013 Откриха още 5 невзривени бомби в Бостън . 0| 5289 |11.02.2013 Взрив в руска мина уби 9-ма . 0| 5317 |01.02.2013 Експлозия в небостъргач в Мексико, най-малко 25-ма са загинали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads