Реклама / Ads
0| 3835 |04.04.2020 СВЯТ

Лейбъристите на Острова избраха своя нов лидер

.
Лейбъристите на Острова са с нов лидер. Киър Стармър ще поеме щафетата, след като Джеръми Корбин подаде оставка заради провала със възспирането на Brexit и катастрофалните резултати на прламентарните избори.
 

Киър Стармър е адвокат по професия и е бил начело на Кралската прокурорска служба. Той спечели още в първия кръг на гласуване, като събра повече от 50 процента от гласовете.

 

Другите двама претенденти бяха Ребека Лонг-Бейли и Лиса Нанди. Стармър обяви, че „ще води тази велика партия в нова ера с увереност и надежда“. Като първа своя задача, встрани от политиката, Стармър обяви излизането с ясна позиция на лейбъристите срещу заплахата от коронавируса, след като бе поканен да участва в многопартийни преговори с премиера Борис Джонсън за справяне с пандемията.

 

Стармър бе фаворит на букмейкърите след тримесечната кампания, в която обяви, че е в най-добри позиции да обедини партията и да я върне на власт след тежката загуба на предсрочните парламентарни избори през декември.

 

Припомняме, че до тях се стигна след оставката на Борис Джонсън заради невъзможността му да получи съгласието на министрите по въпроса с излизането на Великобритания от ЕС. Тогава обаче Лейбъристите претърпяха невиждан от години погром и консервативната партия, водена от Джонсън получи мнозинство в парламента за пръв път от Мартарет Тачър насам. Това направи и възможно прокарването на сделката за Brexit. Погромът на лейбъристите от своя страна принуди лидерът на партията Джеръми Корбин да се оттегли и наложи провеждането на вътрешни избори.

 

Киър Стармър е адвокат по професия и преди да стане депутат през 2015 година бе начело на Кралската прокурорска служба. В екипа на Корбин повече от три години той отговаряше за Брекзит. За заместник-лидер бе избрана Анджела Райнър, досегашен министър на образоването в сянка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4721 |18.12.2019 Преизбраха Емили О'Райли за европейски омбудсман . 2| 4634 |07.10.2019 Турция продава онлайн два острова . 0| 4732 |11.09.2019 Чуждестранните студенти във Великобритания ще могат да останат на Острова до 2 години след завършване . 1| 3284 |21.11.2018 Избраха южнокореец да ръководи Интерпол до 2020 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads