Реклама / Ads
6| 7792 |27.02.2010 СВЯТ

Лейди Гага: Предпочитам славата, плюя на любовта

.
Тя е на върха от момента, когато изпява “Just Dance”. На 22 години Стефани Германота пише песен за Бритни Спиърс и The Pussycat Dolls. Днес вече е звезда и е отдадена на личната си кариера.
 

Предлагаме ви интервю на звездата Lady GaGa в британското списание NOW.

- Трябва ли да те наричаме Лейди?

Не, защото ще е странно. Истинското ми име е Стафени Германота, но може да ме наричате Гага. Това име си е мое вече от години.

- Твоята песен “Just Dance” е тотален хит. Наистина ли я написа за 10 минути?

Да, истина е. От начало до край ми трябваха само 10 минути. В интерес на истината обаче трябва да призная, че когато става дума за този малък срок, е редно да се знае, че всъщност припева вече бе готов в главата ми и създаването на останалата част от мелодията и свързването продължи около 10 минути.

- Всички харесваме уникалният ти стил – винаги ли си била ексхибиционистка?

В училище винаги бях разтропано момиче, създавах си свой стил и се обличах безумно. Просто страшно обичах модата. Ненавиждам жените, които на фотосесиите позират срамежливо и кротко. Аз съм силна и артистична – ето това ми харесва.

- Чували сме, че преди време са те глобили за неприлични дрехи...


Да! Бях в Чикаго и се наложи да се оправдавам заради късите ми шорти. Както се разхождах, чух някой да казва силно: „Скрий си задника”. Огледах се и видях някакъв младеж на колело с каска, но не разбрах, че е полицай и се развиках: „Аз съм певица и това е модерно”. Той ми отвърна: „Въобще не ме интересува каква си, трябва да си обуеш панталон”. И така загазих.



- Повечето хора смятат, че успехът те е споходил за една нощ, но всъщност не си ли се готвила за това години?


О, да. През целия си живот. Започнах да пея в клубове още на 15 години. Бях приета в музикалните кръгове на Ню Йорк. Някога на сцената пръсках флакон с лак за коса и палех струята, защото нямахме пари за пиротехници. Създавахме си огън сами, под звуците на групата Black Sabbath. Сега като си припомням тези неща, ми се струва, че е било малко опасно. Но пък както виждате нищо ми няма.

- Завършила си школата по искуства “Tisch” – не напомня ли това албума ти „Fame”?


Наистина това е най-доброто описание! Всяка сутрин танцувах пет часа, а след това отивах на уроци по актьорско майсторство и пеене, през нощта се занимавах с наука.

- Как се чувстваше, когато написа песен за Бритни Спиърс?

Тя е истински ангел! Чувствах, че за мен е огромна чест, когато Бритни пожела да изпее моя песен. По-рано бях сред феновете й и крещях името й на площад Таймс, а в един момент работех за нея. Когато бях на 13 години тя беше най-провокативната певица в света. Обичам я безумно.

- А ти споделяше ли с нея някои свои идеи?

Бритни няма никаква нужда от моите смахнати идеи! Бритни Спиърс е кралица на поп-музиката. Аз се учех от нея.

- Кариерата, записите и турнетата оказват ли влияние на личния ти живот?


Всъщност нямам никакво време за срещи, защото изкуството е твърде важно за мен. Не знам нищо за любовта, затова пиша песни за носталгията. Не е възможно да притежаваш едновременно и любов, и слава. Плюя на любовта.

Текст към снимки:
1. Лейди Гага в гримьорната
2. Лейди Гага напуска хотела в Лондон, 26 февруари, 2010 г.

Фото: Blair


Биографично

Стефани Джоен Анджелина Джерманота е родена на 28 март 1986 год. Известна е с артистичния псевдоним Lady GaGa. На четири годинки сама се научила да свири на пиано. Изпълнявала мелодии по слух. Обичала да пее песни на Синди Лоупер и Майкъл Джексъна, записвайки се на евтин касетофон. Левичарка. Фамилията й е с италиански корени. В Ню Йорк Стефани посещава едно от най-престижните частни девически училища, където са учили и сестрите Хилтън. Първата си песен бъдещата Lady GaGa написва още като дете. На 14 вече организира открити вечери, а на 17 е сред 20-те души в света, които са завършили предсрочно класа на Клив Дейвис по програмата за музикален театър.

* Заглавието е на редакцията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5474 |26.02.2010 Кадафи призовава за джихад срещу Швейцария . 0| 5013 |26.02.2010 Италиански бизнесмен се предаде сам на полицията . 0| 5689 |26.02.2010 Германия затвори пазара за BG превозвачи . 2| 5425 |25.02.2010 Медведев не харесвал СССР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads