Реклама / Ads
17| 6506 |26.03.2014 СВЯТ

Лукашенко към Янукович: Грабвай оръжие и се бий за народа си!

.
В Одеса се появиха листовки, призоваващи Виктор Янукович да се върне и да изпълни своя дълг по възстановяването на реда в страната, съобщава ИТАР-ТАСС. Листовките са резлепени на публични места в различни райони на града и са пуснати в пощенските кутии. Същевременно беларуският президент Александър Лукашенко призова колегата си да грабва оръжието и да се бие като мъж.
 

"Вие сте нашата последна надежда. Иначе нямаме избор и ще сме принудени да защитаваме свой живот, права, чест и достойнство с оръжие в ръка!", гласи прокламацията, която е подписана от ръковоството на Национално-освободителното движение на Украйна.
 
Подобни призиви към Янукович прозвучаха на митинга в неделя в Одеса. Участниците в него шестваха по улиците на града скандирайки: "Янукович, върни се и изпълни дълга си по защитата на украинците от фашистите!"

Пред ИТАР-ТАСС лидерът на обществената организация "Съпротива" Ростислав Барда обяснява:"Виктор Янукович, независимо от грешките му по конституция е законен президент. Ето защо той трябва да се върне в страната и да изпълни дълга си по защитата на хората от тези, които незаконно заграбиха властта и започнаха репресии срещу украинците".

Същевременно в интервю за телевизионната програма "Шустер Live" президентът на Беларус Александър Лукашенко направи Янукович на бъзе и коприва.

"Що се отнася до Янукович, ами какъв президент е той за мен? Ето и последното му изказване: другари, господа, аз съм жив и здрав, аз съм главнокомандващ на въоръжените сили. И веднага въпрос - а къде е армията ти?", попита Лукашенко.

"Президентът трябва да бъде със своя народ, колкото и да му е тежко. Даже ако стрелят срещу теб и те убият - това е твоята съдба. Ти си длъжен да се жертваш. А как иначе? Да си седиш в резиденцията, опивайки се от властта си, а когато стане трудно да хукнеш и да избягаш? Не, аз не признавам това", коментира емоционално белоруският лидер.

"Знаете ли, аз не искам да ме изкарват някаква фурнаджийска лопата - вчара дружеше с Янукович, а днес го плюеш. Аз го критикувам като приятел. Президентите не може да постъпват така.  Дори и да нямаш армия, грабвай оръжието и тръгвай сам. Ще те убият...?  Все едно всички ще бъдем там рано или късно. Но тогава нито твоите приятели, нито твоите роднини, нито твоите синове ще се срамуват от теб. Това е моят подход", изтъкна Лукашенко.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5426 |08.10.2011 Лукашенко се отметна от обещание пред София . 0| 5248 |12.04.2011 Лукашенко предупреждавал за атентата . 2| 13507 |21.12.2010 Дейли телеграф: Лукашенко – последният европейски диктатор . 5| 5222 |04.09.2010 Журналист, пишещ срещу Лукашенко, открит мъртъв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads