Реклама / Ads
1| 5234 |26.08.2015 СВЯТ

Меркел освиркана на протест срещу бежанците: Предателка!

.
Ангела Меркел
Германският канцлер Ангела Меркел беше посрещната с освиркване от протестиращи при пристигането си в бежански център в град Хайденау в Саксония. Протестиращите срещу вълната от бежанци в града се събраха около бежанския център по призив на крайнодесни групи, след като стана ясно, че Меркел ще посети центъра.
 
При появата й около 150 демонстранти започнаха да скандират "Предателка!" и "Ние сме глутницата!", имайки предвид определението, използвано от член на правителството, за действията на крайната десница в Хайденау през уикенда. Тогава протести срещу прилива на бежанци в града прераснаха в сблъсъци с полицията и атаки срещу бежанския център.

"Германия няма да допусне никаква толератност към отвратителните прояви на агресия на крайната десница", заяви Меркел при визитата си в центъра, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Нека да го заявим ясно. Няма да има никаква толератност спрямо онези, които поставят под въпрос достойнството на другите. И колкото повече хора заявят ясно това, толкова по-силни ще бъдем", подчерта канцлерката и нарече проявите на насилие срещу бежанците в Хайденау "срамни" и "долни".

Същевременно германският президент Йоахим Гаук посети днес център на прием на кандидати за убежище в квартала на Берлин Вилмерсдорф, предаде Асошиейтед прес.

Там той похвали студентите, лекарите и доброволците, които помагат на мигрантите в цялата страна. Гаук осъди проявите на крайнодесни екстремисти, които според него вредят на имиджа на Германия, предаде ДПА.

Президентът призна, че съществува все още "тъмна страна на Германия", визирайки ксенофобските атаки срещу мигранти, които зачестиха през последните месеци, предаде Франс прес.

"Доброволците, които работят с бежанците, искат да покажат, че има светла Германия, която рязко контрастира с тъмната Германия, за която човек се сеща, когато чува да се говори за атаки срещу центрове за бежанци или за ксенофобски прояви срещу отделни лица", каза Гаук по време на визитата в бежанския център в Берлин.

Два нови инцидента имаше в бежански центрове в Германия тази нощ, посочва Франс прес.

В Лайпциг неизвестен хвърли коктейл Молотов през отворения прозорец на празна сграда, в която в петък ще бъдат настанени 56 кандидати за убежище. Пожарникари се намесиха обаче веднага и на сградата не бяха нанесени щети.

Двама пияни, въоръжени с ножове мъже, нахлуха в център за прием на мигранти в Пархим в Североизточна Германия. Бежанците в центъра успяха да се скрият и да предупредят охраната. Тогава двамата нападатели се опитаха да избягат, но бяха задържани и ще бъдат съдени за въоръжено нахлуване в частен имот.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4882 |06.08.2015 Служителите на метрото в Лондон протестират, настъпи пълен хаос . 1| 4530 |02.08.2015 Партията на Меркел - пак на гребена на вълната . 0| 6048 |26.07.2015 Меркел не припаднала, а паднала от счупен стол . 0| 6821 |26.07.2015 Меркел колабира в ресторант?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads