Реклама / Ads
0| 4098 |30.11.2018 СВЯТ

Меркел пропусна откриването на Г-20 заради проблеми със самолета й

.
Самолетът, с който германският канцлер Ангела Меркел потегли за срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, се наложи снощи да кацне в Кьолн заради техническа неизправност, предаде БТА.
 

Заради станалото Меркел ще пропусне откриването на срещата в Аржентина, съобщи АФП, позовавайки се на нейна говорителка.

Самолетът „Конрад Аденауер“, използван от правителството за официални пътувания, излетя от Берлин, но над територията на Холандия направи обратен завой и кацна в Кьолн, съобщи ДПА, като се позова на свой репортер на борда.

 

Меркел ще пътува за Буенос Айрес днес с редовен полет от Мадрид.

Не бе съобщено официално каква точно е техническата неизправност. Самолетът на Меркел направи обратен завой над територията на Холандия и кацна в Кьолн.


Капитанът на полета съобщил на пътниците, че е решил да се върне слез „неизправност на няколко електронни системи“, съобщи Ройтерс.

На летището в Кьолн самолетът бил посрещната от няколко машини на спешните служби.

По-късно Меркел и германската делегация отпътували с автобус за хотел в Бон.

 

„Неизправността беше сериозна“, каза пред репортери Меркел, който прекара нощта в хотел в Бон, тъй като нямало възможност за незабавна смяна на самолета ѝ.

Според германски медии машината получила комплексен срив на бордовата комуникационна система. ВВС на Германия, които обслужват машината „Еърбъс“ А340-300, категорично изключиха възможността за саботаж.

 

Заради станалото Меркел ще пътува за срещата на Г-20 с доста по-малка делегация. Тя отпътува за Мадрид със самолет на германските ВВС тази сутрин. Там те ще се качат на редовен полет за Буенос Айрес.

 

Програмата на Меркел за днес включваше среща с руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп в кулоарите на срещата на Г-20, но заради забавянето ѝ може да се наложат корекции. Тя със сигурност ще пропусне традиционната „семейна снимка“ при откриването на форума.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3841 |12.11.2018 Меркел отбеляза 100 години от даването на избирателни права на жените . 1| 4281 |03.11.2018 Матиас Форноф: Не вярвам Меркел да остане канцлер до 2021 г. /обновена/ . 2| 3888 |30.10.2018 Макрон приветства Меркел за решението да се оттегли от политиката . 1| 3895 |29.10.2018 Ангела Меркел: Приключвам с политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads