Реклама / Ads
5| 6033 |25.08.2011 СВЯТ

Мохамед Кадафи - убит?

.
Муамар Кадафи има син Мохамед от първия си брак
Най-голямата мистерия в момента в Либия е къде се намират Кадафи и семейството му.
 

Възможно е най-големият син на Муамар Кадафи Мохамед да е убит, съобщи телевизия Ал Арабия, цитирана от ИТАР-ТАСС. Базираният в Дубай сателитен канал уточни, че тази информация засега не е потвърдена, съобщи Дарик радио. Мохамед Кадафи е син на либийския лидер от първия му брак. Той винаги е странял от политиката, оглавяваше Националния олимпийски комитет и отговаряше за телекомуникационния отрасъл, като именно негова е заслугата за изграждането на мрежа за мобилни комуникации в Либия.

След като бунтовниците започнаха в събота своята офанзива към столицата Триполи, се появиха информации, че Мохамед Кадафи е арестуван. След това той потвърди в ефира на катарската сателитна телевизия Ал Джазира, че въстаниците са обградили дома му, но гарантират неговата безопасност. В понеделник Мохамед Кадафи бе освободен от верни на баща му войници и оттогава неговото местонахождение е неизвестно.

 

Междувременно арабските телевизии цитират Муамар Кадафи, който заявил: "Разхождам се спокойно по улиците на Триполи, без хората да могат да ме разпознаят". "При обиколките си из града срещам млади хора, готови да защитават столицата. Призовавам всички жители на Триполи и племената, стари и млади, да излязат на улицата и да изчистят града от плъховете!", казва Кадафи, който часове по-рано обясни отстъплението си от комплекса "Баб ал Азизия" като "тактическа маневра".

Диктаторът се закани да продължи борбата до успешен край или до своята смърт.

 

Най-голямата мистерия в момента в Либия е къде се намират Кадафи и семейството му. Според италианския вестник "Република" бункерът на Кадафи се намирал под зоопарка в Триполи, който е разположен недалече от хотел "Риксос". Самият хотел бил един от терминалите на сложна система от подземни бункери, която започвала от "Баб ал Азизия" и минавала под целия град.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5418 |24.08.2011 Резиденцията на Кадафи падна; диктаторът изчезна . 7| 5786 |23.08.2011 Сейф ал Ислам не бил арестуван, Кадафи - в Триполи . 26| 8004 |22.08.2011 Берлускони: Кадафи предай се! . 5| 5393 |19.08.2011 Полковник Кадафи се готви да бяга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads