Реклама / Ads
2| 4696 |02.12.2015 СВЯТ

Москва: Ердоган няма да признае вината си, дори да намажат лицето му с краден нефт

.
Реджеп Тайип Ердоган
Турският президент Реджеп Ердоган няма да признае вината си дори ако лицето му бъде намазано с крадения нефт, заяви пред журналисти руският военен зам.-министър Анатолий Антонов.
 

„Основният консуматор на този петрол, откраднат от законните собственици в Сирия и Ирак, е Турция. Според информацията, с която разоплагаме, най-високото ниво на политическо ръководство в страната - президентът Реджеп Ердоган, и неговото семейство, са замесени в този криминален бизнес“, каза Анатолий Антонов в кулоарите на конференция в Москва, посветена на борбата с тероризма. Той заяви също, че годишните доходи на „Ислямска държава“ от нелегална продажба на петрол са около 2 млрд. долара.

 

„Доходите от продажбата на нефт са едни от най-важните източници на терористичната дейност в Сирия. Те (терористите - б.ред.) печелят около 2 млрд. долара ежегодно и използват тези средства за наемане на бойци от цял свят, за купуване на оръжие и оборудване“, каза Антонов. „Знаем цената на думите на Ердоган. Журналистите вече го хванаха веднъж в лъжа, когато откриваше оръжейни доставки на Турция за бойците под формата на хуманитарна помощ. Заради това журналистите бяха арестувани.

 

Ръководителите, по-специално г-н Ердоган, няма да си подадат оставките и да признаят дори ако лицата им бъдат намазани с крадения нефт“, каза Антонов. "Погреднете какво правят! Влязоха в чужда държава, безогледно я грабят. А щом стопаните пречат, значи трябва да бъдат отстранени“, продължи зам-министърът.

 

"Може и да изглеждам праволинеен, но контролът върху този крадлив бизнес може да бъде поверен само на най-близките хора. Интересно е, че никой на Запад не се интересува от въпроса, че синът на турския президент е ръководител на една от големите енергийни компании, а зетят му е назначен за министър на енергетиката. Какъв блестящ бизнес! Възможно ли е подобно нещо другаде?", подчерта Антонов, цитиран от БТВ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7847 |30.11.2015 Путин удря къч* на Ердоган в Париж . 1| 4595 |28.11.2015 Убиха кюрдски адвокат в Турция, бил противник на Ердоган . 1| 4531 |28.11.2015 Зетят на Ердоган е новият министър на енергетиката в Турция . 0| 4530 |01.11.2015 Партията на Ердоган спечели изборите в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads