Реклама / Ads
0| 4795 |13.08.2016 СВЯТ

Москва прати в Крим ракети С-400

.
Руските военни, дислоцирани в Крим, получиха зенитно-ракетен комплекс С-400 „Триумф“. С него военните ще участват в предстоящите учения „Кавказ 2016“, заяви пред журналисти пресслужбата на Южния военен окръг на Русия.
 
С-400 „Триумф“ е най-новата руска зенитно-ракетна система с голям обсег и е приета на въоръжение през 2007 г. Предназначена е за унищожаване на авиация, крилати и балистични ракети, може да се използва и срещу наземни обекти.

Обсегът на системата достига 400 км.

Предвижда се до края на 2016 г. в руските въоръжени сили да има 16 полка, въоръжени с комплекси С-400.

През последните дни отношенията между Русия, която анексира Крим през 2014 г., и Украйна рязко се влошиха, след като Москва обвини Киев, че изпраща диверсионни групи за терористични актове на полуострова.
Русия твърди, че е спряла украински диверсанти в КримОфициален Киев яростно отрича обвиненията

Впоследствие украинската армия по границите с Крим беше поставена в пълна бойна готовност. Москва пък допусна, че може да се стигне и до скъсване на дипломатическите отношения.

Киев обяви най-висока бойна готовност край Крим и Донбас Мярката бе взета, след като вчера Русия обвини Украйна, че изпраща диверсанти в Крим, които да извършат терористични атаки

„По отношение на скъсването на дипломатическите отношения на мен не би ми се искало така да приключат, но ако не останат други варианти за промяна на ситуацията, президентът вероятно може да вземе такова решение“, каза министър-председателят Дмитрий Медведев.

Президентът Владимир Путин днес изненадващо освободи началника на президентската администрация Сергей Иванов. Официално беше съобщено, че самият Иванов не е искал да се задържа на този пост повече от 4 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4245 |12.08.2016 Колеги и приятели изпратиха Никола Анастасов . 0| 3992 |08.08.2016 Пратиха коктейл ”Молотов” по централата на Светия Синод в Гърция . 0| 4012 |03.08.2016 Съветът за сигурност на ООН заседава заради изстрелване на балистични ракети от Северна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads