Реклама / Ads
0| 3832 |23.05.2016 СВЯТ

Над 100 убити при два бомбени атентата в Сирия

.
Повече от 100 души са били убити, а над 120 са ранени, при няколко атентата в два от бастионите на сирийската власт - средиземноморските градове Тартус и Джебла. Това съобщиха от базирания в Лондон Сирийски център за човешки права.
 

При едновременната експлозия на седем коли бомби, пет от които управлявани от атентатори самоубийци, са загинали 48 души в Тартус и 53 в Джабле, като изглежда почти всички са били цивилни, посочи Сирийският център за наблюдение на човешките права, допълвайки, че има и голям брой ранени. Това са най-кървавите атентати в двата града от началото на войната преди пет години, посочи директорът на Центъра.

 

Най-малко 48 души са били убити при три бомбени нападения в Тартус. Кола бомба експлодира край новата автогара в града. Според държавната телевизия "Сурия" друг атентатор самоубиец се е взривил сред множеството пътници в самата сграда.

 

Други 53 души са починали след три експлозии на атентатори самоубийци в град Джебле край Латакия, на 340 км от Дамаск. По данни на телевизия "Сурия" мините са експлодирали на местна автогара.

 

Има загинали и ранени мирни граждани и броят на жертвите расте. Когато линейки започнаха да извозват пострадалите, атентатор самоубиец се взриви край входа на местната болница "Ал Асаад" и това доведе до нови жертви. Четвърта експлозия избухна край сградата на енергийното управление в града.

 

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за няколко атентата в два сирийски крайбрежни града, предадоха Ройтерс и АФП. Информационна агенция Амак на джихадистката организация посочи, че атентаторите от ИД са взели на прицел събрания на алауити в градовете Тартус и Джабле, в провинция Латакия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4405 |08.05.2016 Над 50 убити и 70 ранени при катастрофа на два автобуса и цистерна в Афганистан . 0| 5586 |03.04.2016 Още 30 убити в битката за Нагорни Карабах . 0| 4736 |31.03.2016 15 убити и 100 ранени при срутване на естакада в Индия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads