Реклама / Ads
1| 5299 |25.08.2010 СВЯТ

Намериха 72 трупа в мексиканска ферма

.
Мъртвите били жертви на войната между наркотрафикантите.
 

Войници откриха 72 трупа във ферма в североизточно Мексико след престрелка с наркотрафиканти, при която бяха убити четирима души. Това предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, като цитираха на министерството на военноморския флот, съобщи БТА.

Морските пехотинци се натъкнали на зловещата находка в щата Тамаулипас, граничещ с американския Тексас. С поддръжка от въздуха те щурмували фермата и влезли в престрелка с нейните обитатели. Убити били трима предполагаеми наркотрафиканти и морски пехотинец. Един заподозрян бил задържан, а останалите успели да избягат. При претърсването на фермата южно от граничния град Матаморос, войниците открили труповете на 72 души – 58 мъже и 14 жени.

„Федералните власти категорично осъждат варварските актове, извършвани от криминални организации. Обществото като цяло трябва да осъжда такива действия, които показват нагледно необходимостта от продължаване на борбата с престъпността с пълна сила“, се отбелязва в изявление на мексиканското министерство на военноморския флот.

Мексиканските наркокартели често използват пустеещи места и изоставени ферми и мини, за да изхвърлят телата на убити конкуренти или на жертви на отвличания, отбелязва Асошиейтед прес. Това изглежда е най-масовата находка на трупове на избити от наркобанди хора, откакто президентът Фелипе Калдерон започна кампания срещу картелите в края на 2006 г.

През май мексиканските власти откриха 55 тела в изоставена мина южно от столицата Мексико. През юли следователи намериха 51 трупа, заровени в поле близо до бунище край северния град Монтерей. Над 28 хиляди души бяха убити в нарковойната в след началото на подетата от Калдерон кампания. Мексико закупи безпилотни самолети израелско производство, които могат да бъдат използвани за откриване на полета, засети с марихуана и опиум, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на националната отбрана. Неуточнен брой летателни апарати „Хермес“ на обща стойност 23,25 милиона долара са купени миналата година. Тези самолети могат да изпълняват полети до 20 часа и са оборудвани с камери. Те вероятно ще бъдат използвани за откриване на засети с наркокултури полета в изолирани райони в северозападните мексикански щати Синалоа, Дуранго и Чиуауа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8572 |31.07.2010 Венецуела трупа войски на колумбийската граница . 1| 5398 |13.07.2010 Шест трупа след стрелба в Ню Мексико . 0| 4811 |08.07.2010 Хванаха нигериец със 70 детски трупа в чували . 0| 5031 |14.04.2010 6,9 по Рихтер в Китай; загинали и затрупани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads