Реклама / Ads
0| 3794 |04.06.2019 СВЯТ

Намериха разстрелян съратник на Меркел в Хесен

.
Валтер Любке
Видният германски християндемократ д-р Валтер Любке е бил убит в нощта срещу неделя, съобщи късно снощи на пресконференция в град Касел ръководителката на криминалната служба на федерална провинция Хесен Сабине Турау.
 

Според разследващите единственото, което до този момент е сигурно, е, че става въпрос за убийство, а не за самоубийство. Сабине Турау и наблюдаващият разследването прокурор Хорст Щрайф посочиха някои подробности около трагедията, пише КлубZ.

 

Тялото на Валтер Любке (65 г.) е било открито на терасата на къщата от член на семейството в 0,30 ч. в нощта срещу неделя, 2 юни. Незабавно е била извикана линейка, но всички опити за реанимация са се оказали напразни. Смъртта е била потвърдена в 2,30 ч. в болницата.

 

"Аутопсията установи, че д-р Любке е починал вследствие на рана от огнестрелно оръжие", заяви прокурор Щрайф. Той уточни, че изстрелът е бил произведен от близко растояние и е улучил жертвата в главата.

 

Разследващите призоваха да не се разпространяват спекулации относно възможни мотиви, тъй като това би могло да попречи на разследването. Къщата на Любке се намира в края на село Истна с около 900 жители и отстоящо на 20 км от Касел.

 

Любке беше в центъра на бурни дебати през 2015 г., когато се обяви за строеж на приемен център за бежанци на територията на Хесен. Тогава той призова гражданите да застават зад хуманност и ценности. Струвало си да живееш в Германия и да се застъпваш за нейните ценности, казваше той. Който ги отхвърлял, бил свободен по всяко време да се пресели другаде. Стигна се до гневни протести срещу Любке с викове "Гадняр!" и "Изчезвай!" Според запознати още тогава е започнал да получава заплахи за убийство.

 

От ХДС в Хесен разпространиха съобщение: "Любке хвърляше мостове, както никой друг не беше в състояние да го прави. В тези тежки часове мислите и молитвите ни са отправени преди всичко към неговата съпруга, двамата му синове и родения преди година внук."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4201 |23.10.2018 Намериха взривно устройство край дома на Джордж Сорос . 0| 3603 |01.10.2018 Намериха единия от тримата изчезнали на гръцкия о. Евия . 0| 4044 |06.08.2018 Намериха 11 гладни деца сред пустинята в щата Ню Мексико . 0| 5203 |09.04.2018 Ирак ликвидира съратник на лидера на ДАЕШ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads